ZETApress

hírportál

IRTA teszt másodszor

Két nap múlva kezdődik az ide vb-szezon. A keddi teszteléssel véget ért a felkészülés az idei világbajnokság nyitánya előtt a MOTO GP mezőnye számára. Most még komolyabb tét nélkül köröztek a versenyzők a sivatag közepén elterülő pályán, mégis mindenki törekedett a legjobb eredmény elérésére, hiszen pénteken megkezdődik az idei Gyorsasági Motoros VB ? tudatta a WCC.

A Losail-i pályán a tapadással gyakran meggyűlik a bajuk a csapatoknak, amikor a sivatag felől fúj a szél és ezáltal finom homokréteget hord fel az aszfaltra. Időnként így volt ez tegnap is. A keddi edzésnap is hasonlóan a hétfőihez, 3 etapból állt. Volt közte kombinált edzés a 125-ökkel és volt kvalifikációs tréning csak a 250-es mezőny számára.

Talmácsi Gábor az első kombinált edzésen a 3. leggyorsabb időt motorozta, 2:01.962 idővel, majd az időmérőn a 10. helyen zárt 2:01.772-vel. A nap utolsó edzésén igyekezett még gyorsabb lenni, próbált az előtte haladó szélárnyékában motorozni, amikor az egyik kanyarban kicsúszott alóla az Aprilia. Szerencsére se neki, se motorjának nem esett baja, viszont köridején már nem tudott javítani, így a 12. hellyel (2:02.289) búcsúzott a teszttől.

Túl vagyunk az utolsó hivatalos teszten, most már az első verseny jön. Nagyon sokat szenvedtünk ma a motor beállításával, nagyon sok beállítást kipróbáltunk, talán kicsit elvesztünk az erdőben és nem tudtuk, hogy mi ebből a kiút. A végén próbáltam menni egy gyors kört, de lehet, hogy kihűltek a gumijaim, mert az egyik féktávon sajnos elcsúszott a motor eleje. Szerencsére nem lett bajom, csak a ruhám horzsolódott le. Sajnálom, hogy negatívan fejeztem be a napot, de hiszek abban, hogy a ritmusom, amit tudtam hozni a tesztek folyamán az jó és jó lenne ott lenni az első 5 között a versenyen ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

125cc-ben Johann Zarco villámgyorsan fejlődik

A Faster Management pártfogoltja, Johann Zarco nem várt ütemben fejlődik és élete első vb-n való részvétele során rendre pontszerző helyeken végez. Az edzéseket Talmácsi Gábor és Stefano Favaro segítségével tudatosan építi fel, folyamatosan koncentrál, tanul. A pálya egyes kanyarjaiban még akadtak problémái a futómű-beállítással, de Talmácsi tapasztalatait meghallgatva sikerült ezen is javítania, így végül a 13. helyen végzett 2.08.638 idővel, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot eredményesség tekintetében.

Nagyon örülök, hogy sikerült javítanom, előre lépnem. Igazából a futómű-beállításokkal vannak még kisebb-nagyobb gondjaink, de nagyon hasznos tanácsokat kaptam Talmácsi Gáboréktól, amit ezúton is köszönök nekik. Nagyon várom már a versenyt, ahol a pontszerzést tűztem ki célul, ami a teszteken elért eredményeim alapján reálisnak tűnik ? mondta Johann Zarco.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma és a Balatonring remekelt
  2. ZETApress » A 125cc első napja Japánban

Szóljon hozzá!