ZETApress

hírportál

A 125cc első napja Japánban

A Gyorsasági Motoros Világbajnokság második versenyhétvégéje a 125-ösök szabadedzésével kezdődött a Japán Nagydíjon. A szokásos őszi verseny átkerült tavaszra az idén, és most a meleg helyett hideg szeles időben kell a legjobbjukat hozniuk a versenyzőknek ? tudatta a menedzsment.

A katari éjszakázás után a versenyzők örültek, hogy a megszokott nappali menetrend szerint zajlanak tovább az események. Az előző verseny élmezőnye átmentette jó formáját, ugyanis Iannone és Simon voltak a leggyorsabbak, a qatari IRTA teszten is remeklő Johann Zarco a 18. helyen végzett. A fiatal tehetség ma harcolni fog egy kedvezőbb rajtpozícióért.

Ez az első nagydíjam Motegiben, és úgy érzem, ehhez a pályához erős beállításokra van szükség. Nagyon fontos az erős motorblokk, és a jó fékezőerő. Ma ismerkedtem a pályával, és úgy vélem jó úton járok. Kezdem érezni a pálya ritmusát. Sokat kell dolgoznunk holnapig, de szeretnék jobb köridőt elérni az időmérőn ? mondta el a nap végén Johann Zarco.

Délután fél 2-kor mutatta be a Hungaroringen a Talmácsi Motorsport az iskola versenyzőit, valamint azt a speciális 125cc-s versenymotort, mellyel idén az egyesület két motorosa is elindul. Fejlesztője, az olasz Franco Moro szintén jelen volt a rendezvényen és még néhány napot marad Magyarországon, mert ő is kíváncsian várja az általa készített motorok debütálást, melyre hétvégén kerül sor a Hungaroringen. Talmácsi Gergő, Gábor öccse, vasárnap áll majd rajthoz az Alpok-Adria futamsorozat Superstock 600 géposztályában.

Éremeső Grúziában

Nagyszerűen kezdték cselgáncsozóink a grúziai Tbilisziben zajló Európa-bajnokságot, a nyitó napon rögtön három érmet szereztek. A 66 kilogrammos férfiak között Ungvári Miklós arany-, a hölgyek 48 kg-os kategóriájában pedig Csernoviczki Éva ezüstérmet szerzett. Nem sokkal később Karakas Hedvigé volt a slusszpoén, ő harmadik lett az 57 kg-os súlycsoportban. Sajnos a 60 kg-os Burján László helyezetlen maradt, míg az 52 kg-os nők között nem indult versenyzőnk.

Téli foci ? nyári foci

Tegnap elkezdődött Svájcban a május 10-ig tartó A-csoportos jégkorong világbajnokság. A magyarok a szlovákoktól 4:3-ra kikaptak, míg a másik Zürich-i mérkőzésen Kanada 6:1-re verte Fehéroroszországot. Ellenük holnap, illetve kedden játszunk. A négy csoport utolsó helyezettjei körmérkőzést játszanak a két kiesőhely elkerüléséért. Egyelőre mi is csak ezt célozhattuk meg.

A négy csoport első három helyezettjei két hatos csoportban küzdenek tovább a világbajnoki címért úgy, hogy az egymáselleni eredményeiket magukkal viszik. A csoportokból az első négy jut tovább. A negyeddöntőket május 6-7-én, az elődöntőket 8-án, míg a bronzmeccset és a döntőt 10-én rendezik.

A Győr és a Honvéd jutott a héten a Magyar Kupa május 20-i és 27-i döntőjébe. Mindketten 2:1-re verték az odavágón MTK-t, illetve a Siófokot, míg a visszavágókon 2:2-es döntetlen született. Tegnap a Soproni Liga 24. fordulójának nyitómérkőzésén a Honvéd a Megyeri úton 3:0-ra kapott ki az Újpesttől úgy, hogy mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a küzdelmet.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma remekelt Motegiben

Szóljon hozzá!