ZETApress

hírportál

Talma a Greshamben

Pontban fél 2-kor kezdődött az a tegnapi sajtótájékoztató a budapesti Four Seasons Gresham Palotában ahol az újonnan megalakult Balatonring Team hivatalosan bemutatkozott. A sajtó száznál is több képviselője ? televíziók, rádiók, sportújságírók, az internetes és az írott szaksajtó munkatársai ? között mi is jelenvoltunk. Mr. Jorge Martinez ?Aspar? és Talmácsi Gábor mellett a Balatonring Team új szponzorai ? Kovács Bence János, a főtámogató Grupo Milton és a Logistic Land elnöke, valamint Vicente Cotino, a Sedesa elnöke ? is bemutatkoztak.

?Aspar? úr nyíltan elmondta, noha Talmácsi Gábor karrierje 2006-tól ? amikor az Aspar Teamhez csatlakozott ? fényesen ível felfelé, de a magyar szponzorok 2009-től mégsem nyújtanak számára támogatást. ?Aspar? úr megköszönte a Balatonring új szponzorainak; a Grupo Miltonnak, a Logistic Landnek és a Sedesa-nak az időben felajánlott és fontos támogatásáért, amelynek összege meghaladja a két- és félmillió eurót. Elmondta, hogy Talma már egy új, speciálisan az ő igényei alapján elkészített Aprilia nyergében versenyzik idén a 250cc-ben, de a technikai és háttércsapat ugyanaz, mint akiknek segítségével 2007-ben a 125cc-ben világbajnok lett.

Kovács Bence János, a főtámogató Grupo Milton és a Logistic Land elnöke Talmácsit egy népmesei hősnek nevezte, hozzátéve, hogy a támogatásáról szóló döntésben jelentős szerepet játszott cégei befektetői elkötelezettsége általában Magyarország és konkrétan a Balatonring megépítése iránt. Idővel Talma lehet az a nemzeti jelképértékű személy, aki a fiatal és tehetséges versenymotorosok új generációjának kinevelője lesz ? mondta.

Vicente Cotino úr, a magyar csapatot szintén támogató Sedesa elnöke felidézte, hogy Talmácsi fényes valenciai győzelme volt az a pillanat, amikor a Balatonring ötlete megfogalmazódott. Azóta, több mint másfél éve szisztematikusan és keményen dolgozunk ? befektető társainkkal, a Bancajával, Ballesterrel és a Grupo Miltonnal ? a Balatonring projekten. Hozzátette, a Balatonring Team megalakulásának mai bejelentése egy újabb lépés ezen az úton a megvalósulás felé.

Talmácsi Gábor megilletődve köszönte meg mestere, Jorge Martinez ?Aspar? és új támogatói belévetett bizalmát, amellyel egy új, nagyobb, 250cc kategóriában vághat neki a 2009-es versenyévnek. ? Én mindig a győzelemért küzdök, a csapatomért harcolok és legfőképp a hazám dicsőségéért teszem, amit teszek. Hozzátette, hogy melegséggel tölti el szívét, hogy ezen a napon egy olyan Aprilia versenymotort mutathatnak be, amelynek domináns színei a magyar trikolor piros-fehér-zöldje.

Megerősítette, már most otthon érzi magát az új csapatban, de bevallotta, hogy több mint fontos, hogy változatlanul korábbi mestere, ?Aspar? úr irányítása alatt és a régi háttércsapattal szállhat versenybe. Konkrét kérdésre válaszolva elmondta, megalapozott várakozása szerint az első öt hely egyikén végezhet 2009-ben a 250cc kategóriában és hozzátette: Minden más a csapatomon múlik, jómagamon és a szerencsén.

Talma 100 kilogrammos, 110 lóerős motort kapott. A közúti motorok teljesítménye jóval kevesebb, míg súlya sokkal több. Fogyasztása 15 liter százon, s a 100 kilométer/órás sebességre két és fél másodperc alatt gyorsul fel. Sokkal nehezebb vezetni, mint a 125cc-t, a gép mindig egy kerékre akar állni. Az első két futamon csak ez az egy gépe lesz, de a május 3-i jerezire ? ahol az elmúlt hétvégén is remek köridőket motorozott ?, megkapja a másodikat is.

Az eddigi 14-es rajtszámot Talma 28-ra cserélte fel. Idén lesz 28 éves, május 28-án. Vasárnap utazik el Katarba, ahol hétfőn és kedden éjszaka edz majd. A 17 futamos versenysorozat első futama április 12-én, húsvétvasárnap éjszaka lesz. Idén csak külföldön versenyez, mivel a Balatonring nem készül el szeptember 20-ra, így ez a futam kimarad. Mint kérdésemre ?Aspar? úr elmondta, két éve megnézték a Hungaroringet, de nem akartak egy verseny miatt sok-sok eurót a biztonságra költeni. Helyette várnak jövő májusig, Balatonring átadásáig.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A Balatonring Team
  2. ZETApress » IRTA teszt Qatarban

Szóljon hozzá!