ZETApress

hírportál

IRTA teszt Qatarban

Talmácsiék keményen dolgoznak. Magyar idő szerint tegnap éjfél előtt ért véget a qatari IRTA teszt első napja a 125 és 250 géposztály számára, ahol két kombinált edzést követően ? amikor a nyolcad- és a negyedliteresek egyszerre körözhetnek a pályán ? volt még egy etap csak a 250cc mezőny számára ? tudatta a WCC.

A tesztek az éjszakai versenyre történő felkészülési lehetőséget biztosítják a pilótáknak, ahol szokják a villanyfénynél történő motorozást. Talma számára ez már nem újdonság, hiszen tavaly is részt vett ezen a futamon. A magyar motoros a munka mellett igyekszik átállni a fordított napi beosztásra, hiszen most éjszaka kell top formában lenni és nappal van idő az alvásra, regenerálódásra. Az első tesztnapon Hector Barbera volt a leggyorsabb, körideje 2:00.547, míg Talma a 7. helyen végzett 2:02.278 idővel.

Az első tesztnap utolsó edzésén a 7. helyen végeztem. Igazából nem rossz a motor, de ennél többet tudunk. Ami nagyon érdekes, hogy mindig a használt gumival érem el a legjobb időmet, és nem az újjal. Erre még rá kell jöjjünk, hogy miért van, lehet, hogy jobban meg tudom csúsztatni a motort, vagy jobb érzetet ad a motor.

Mindenesetre a ritmusom gyors, de még nem tudok menni egy-két igazán gyors időt, ami a kvalifikációra nagyon fontos lenne. Pár dolgot megértettünk a motoron, és ezeket a második tesztnapra átvariáljuk. Lényegében nem mondom, hogy 100%-ig elégedett vagyok, mert van még mit javítanunk, de egyre jobb minden ? nyilatkozata Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » IRTA teszt másodszor

Szóljon hozzá!