ZETApress

hírportál

A Balatonring Team

Talmácsi Gábor, a MotoGP 125cc 2007-es világbajnoka idén a 250cc kategóriában debütál, új társa, egy APRILIA RSA nyergében. A legkiemelkedőbb magyar motorversenyző idén már a Balatonring Team sztárjaként száll versenybe. Egy, az egyéniségére szabott konstrukció keretein belül létrehozott Balatonring Team, a Grupo Milton, mint főszponzor, és a Logistic Land, valmint a Sedesa jelentős támogatásával jött létre. Az új évad a qatari Losail Circuit-en április 12-én megrendezésre kerülő éjszakai futammal veszi kezdetét: ez egyúttal a magyar versenyző bemutatkozása is a 250cc kategóriában ? tudatta az Aspar Team Media.

A Jorge Martinez ?Aspar? által megálmodott magyar csapat most testet öltött, neve Balatonring Team lett. Szerencse, hogy az Aspar Team fedezhette fel az egyetlen magyar gyorsasági motoros világbajnokot, Talmácsi Gábort. Apriliája nyergében ez a budapesti fiú végigvágtatott a világon és gyozött; neki köszönhető, hogy a motorsport magyar rajongóinak hangja felerősödött, neve fogalommá vált. A projekt új kihívás a valenciai mester, ?Aspar? számára is, hisz az új csapat egy új pálya, a Balatonring létrehozásához és egy iskola megalapításához is kötődik. Tíz éve Jorge Martinez fejében született meg a Comunitat Valenciana Ricardo Tormo Circuit létrehozásának ötlete, amely szervesen kapcsolódott saját csapatához és egyúttal az egyik legjobb nemzeti iskola, a ?Cradle of Bancaja Champions? megalapításához vezetett.

Jorge Martinez ?Aspar? a gyakorlatba plántálja több évtizedes tapasztalatát és tudását: az új kaland új dimenziókat nyit. A Balatonring Circuit, melynek alapkövét tavaly novemberben rakták le, egy új iskolát is magában foglal majd, melynek egyik nem titkolt célja, hogy új, fiatal magyar tehetségeket fedezzen fel és neveljen ki a közeli jövőben ? hangzott el a keddi sajtóbemutatón is.

Az Aspar Team helyzete évről évre erősebb és meghatározóbb a MotoGP kisebb kategóriáiban. A 2008-as év sok dobogós helyet hozott a futamokon: 11-et a 250cc és tízet a 125cc kategóriában, ebből 8 első helyet ? egyenlő arányban ? a két géposztályban. Alvaro Bautista pedig a világbajnoki második helyezett serlegével ajándékozta meg az Aspar Team-et. Ám az Aspar Team-re jellemző győzni akarás még erősebb hangsúlyokkal jelenik meg 2009-ben.

Jorge Martinez ?Aspar? nagyszabású tervekkel és egy rendkívül erős válogatottal ostromolja idén a MotoGP futamokat: a három világbajnok ? Bautista, Talmácsi és Di Meglio ? mellett a nemrég üstökösként feltűnő ifjú titán Bradlye Smith és két győzeleméhes veterán, Julian Simon és Sergio Gadea versenyzik majd az irányítása alatt.

Kovács Bence János, a Grupo Milton és a Logistic Land elnöke, Vicente Cotino a Sedesa elnöke eldöntötték, hogy tőkéjükkel és bizalmukkal a nemrég alakult Balatonring Team és világbajnok sztárja, Talmácsi Gábor mögé állnak. Ha ehhez hozzáadjuk a négyszeres világbajnok Jorge Martinez ?Aspar? tapasztalatát, jó eséllyel állíthatjuk, sikeres és szép évad elé néz a Balatonring Team és egész Magyarország.

Folytatódik a hazai siker

A szombati tiranai sikert követően labdarúgóink este a Népstadionban 3:0-ra verték meg a máltaiakat. Ezzel a győzelmünkkel a 13 pontos dánok mögött csak rosszabb gólaránnyal állunk a második helyen. A listavezető a vb-selejtezők európai első csoportjában 2:0-ra verte meg az albánokat.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Sebestyén Péter első lett!
  2. ZETApress » Talma nem indul Le Mansban!

Szóljon hozzá!