ZETApress

hírportál

Talma újra motoron

A 46. Mecsek Rallyen múlthéten árokba boruló Talmácsi Gábor a hétvégén a ProRace csapat színeiben a Superbike Világbajnokság misanoi versenyén, a Superbike 600-as géposztályban áll rajthoz ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Ez a kategória a MOTO GP Moto2-es kategóriájához hasonlít, ahol Talmácsi 2010-ben versenyzett. Itt is négyütemű 600 köbcentis motorokkal folynak a küzdelmek. A futam előtt 4 edzés ? közülük kettő szabadedzés, kettő időmérő edzés ? áll a csapatok rendelkezésére, hogy a kétkerekűeket a lehető legjobban beállítsák adott versenypályára, a versenyzőknek pedig, hogy a lehető legjobb rajtpozíciót szerezzék meg.

Talmácsi Gábor a péntek délelőtti szabadedzésen 18 kört teljesített, majd délután újabb 17-et. A leggyorsabb köridejét (1:41,143) az időmérő legutolsó körében futotta, mellyel ideiglenesen a 16. helyen zárt. A hétvége további menetrendje a Supersport 600cc-ben indulóknak: szombat 10:45 óra 2. szabadedzés, 16:05 óra 2. időmérő edzés, vasárnap 9:45 óra bemelegítő edzés, 13:30 óra verseny, melyet az Eurosport élőben közvetít.

Nagyon jól érzem magam a rallyeban, de hiányzott a motorozás és a szívem visszahúzott. Kaptam egy ajánlatot a ProRace csapattól, és éltem a lehetőséggel. Még fel kell venni újra a világbajnokság pörgős ritmusát, de egyből jött az ismerős érzés és jó újra a vébén egy versenymotor nyergében. Sok mindent állítanunk kell még a motoron, de dolgozni fogunk tovább és már az eltelt két edzés alapján is van előrelépés, ami azt mutatja hogy jó irányba haladunk. Az eredmény egyelőre másodlagos. Most a legfontosabbnak azt érzem, hogy azt csinálhassam, amit mindig is szerettem. A csapatnál remek a hangulat és már alig várom, hogy holnap újra motorra üljek! ? mondta a pénteki időmérő után Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elromlott a kuplung | ZETApress

Szóljon hozzá!