ZETApress

hírportál

Viki megmakacsolta magát

Kiváló körülmények fogadták a vb-re készülőket Estorilban. Az eddigi tesztekhez képest most szinte minden csapat képviseltette magát, az élboly legjobbjait is beleértve. Talma és csapata szinte megállás nélkül próbálgatta az újabb beállításokat, talán ezért is érezték úgy, hogy a nap végére csökkent a teljesítmény, és egy kellemes fáradtság ült a csapatra.

Sikerült rengeteg új dolgot kipróbálni, a tesztelés eleje kiemelkedően jól sikerült, Gábor gyors köröket tudott motorozni. Ennek ellenére úgy érzik, hogy valami változtatást kell eszközölni a geometriai beállításokon, bár ennek a pontos okát még nem ismerik ? tudatta a WCC. A tesztelés végén azonnal összeült a szerelőcsapat az új ötleteken dolgozni, mely a híradások után tovább folytatódik, hogy hétfőn újult erővel és az adódó problémák kiküszöbölésével tudjanak kezdeni.

A vasárnap tapasztalata, hogy Talma motorja a féktávokon nem igazán engedelmeskedik pilótájának, emiatt a kigyorsítás is kritikus, mert így nem tudja időben megfordítani a motort. Ráadásul napközben adódott egy technikai probléma is, ami elég sok időt elvett a csapattól, ezért a tesztelés el is húzódott Talmáék számára. Erre egyelőre nem ismerik a pontos diagnózist, valószínűsíthetően a kipörgés-gátló szenzorja romlott el, ami így sokat visszavett a teljesítményből, de erre még az este folyamán tovább keresik a választ a szerelők.

A tegnapi nap eredményei: Marco SIMONCELLI 1:41,282 ? 44 kör, Hector BARBERA 1:41,298 ? 85 kör, Mike DiMEGLIO 1:42,011 ? 55 kör, Alex DEBON 1:42,668 ? 27 kör és TALMÁCSI Gábor 1:42,804 ? 53 kör.

A mai tesztelés sikerességéhez minden adott volt, ennek ellenére bebizonyosodott, hogy a motor beállításai még nem tökéletesek. Az utolsó köröket már kipörgés-gátló nélkül tettem meg, mert ennek beállításai nem voltak megfelelőek. Mindettől függetlenül továbbra is optimistán állunk a holnaphoz. A mai eredményemhez képest holnap még jobbat szeretnék elérni! ? nyilatkozta Talmácsi Gábor a tegnapi edzés után.

Hazai siker a Hungária körúton

Amíg Talma Estorilban tesztelt, idehaza bajnokit játszottak a Soproni Ligában. Az MTK 2:0-ra verte a Diósgyőrt, így a negyedik a bajnoki tabellán. Ma este kerül sor a Kaposvár?ZTE összecsapásra. A hazaiak győzelmük esetén jobb gólkülönbségükkel megelőzhetik a hatodik helyen álló vendégüket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Lépésről lépésre

Szóljon hozzá!