ZETApress

hírportál

Lépésről lépésre

A vasárnapihoz hasonlóan tegnap is eredményes napot zárt Talmácsi Gábor Estorilban. A napvégi értékeléskor hangján is érezhető volt ez a pozitív változás, hiszen nemcsak a saját legjobb köridején sikerült javítania, hanem a beállítások is egyre jobban sikerültek ? tudatta a WCC.

Bár a kezdeti lendületet néhány nehézség hátráltatta, ez sem vett vissza azonban a csapat elszántságából. Délelőtt 10 és 13 óra között akadtak ugyan fennakadások, többek között az elektronikával nem volt minden rendben, és furcsa helyzetet teremtett az is, amikor több esetben a motor le akart állni a kanyarban. Sokszor szaggatott, megszakadt a gyújtás, az egyenesekben is nehezebb volt tartania Gábornak a motort, mert rángatott.

Az energia utánpótlás azonban csavart hozott az eredményekben, mert ebédidő után meredeken ívelt felfelé a csapat, a motor és Talma összhangja. Sikerült olyan bázisbeállításokat találni, amivel könnyedébben tudott motorozni, jobbak voltak a féktávok, jobb volt a hátsó gumi tapadása, délután már a motor sem rángatott.

Kicsit visszavett Gábor teljesítményéből az, hogy az előző nap hatásai, többek között a motor kiugrásai, komolyan igénybe vették a még nem teljesen jó csuklóját, ráadásul a tenyerét is kikezdte a kesztyű, de ha ezekre a problémákra sikerül megoldást találni, akkor ez a kevés időkülönbség is könnyedén leküzdhetővé válik. Most néhány nap regenerálódás következik, hogy március 25-26-27-én újult erővel folytatódjon a kemény munka, készülve az idei VB szezonra.

A tegnapi nap eredményei: Hector BARBERA 1:41,113 ? Alvaro BAUTISTA 1:41,119 ? Marco SIMONCELLI 1:41,138 ? TALMÁCSI Gábor 1:41,563.

Nem állíthatom, hogy száz százalékosan sikerült a legjobb beállításokat megtalálni, de mégis egy nagyon kemény napon vagyunk túl, ami összességében nagyon eredményes. Ha megnézzük a legjobb köridőket, akkor látszik, hogy sok olyan pilóta van mögöttem, akik már több éve motoroznak a 250cc-ben, nagyobb a tapasztalatuk, mégis gyengébb időt futottak. Ez mindenképpen erősíti bennem a versenyszellemet, és az érzést, hogy ennél még jobbak is tudunk lenni.

A mezőny változatlanul igen erős, de az, hogy csak ilyen kicsivel vagyok elmaradva az első háromtól, mindenképpen bizakodóvá tesz. Most kipihenem az elmúlt két nap fáradalmait, és energiát gyűjtök az első hivatalos teszthez, aminek a napja már egyre közelebb van. Nagyon várom, hogy újra elkezdődjön a szezon, és kihozzam magamból a maximumot! ? nyilatkozta Talma a tegnapi edzés után.

Kikapott a házigazda

Nem tudott a Kaposvár előbbre lépni a Soproni Ligában. Tegnap este 2:1-re kapott ki a ZTE-től, így maradt a 12-ik. Az egerszegiek győzelmükkel a negyedik helyre jöttek fel a 3 ponttal jobb Vasas, és a csak rosszabb gólaránnyal ötödik MTK közé.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Patthelyzet Estorilban

Szóljon hozzá!