ZETApress

hírportál

Egy sima, egy fordított

Pozitív eredményekkel zárta a második napot Johann Zarco és csapata. A csütörtök esti megbeszélés megtette hatását, ma mindenki újult erővel és lendülettel lépett a pályára. Ebben eleinte nem volt segítségükre az időjárás, mert a reggeli órákban még hűvös volt az idő ? tudatta a WCC.

Ennek következtében az első próbálgatások eredménye egy esés volt, mert ekkor még nem tudtak kellően bemelegedni a gumik, emiatt nem volt megfelelő a tapadás. A károkat kicsit tovább tartott helyrehozni a szerelőknek, így csak egy órával később tudott Zarco újra motorra ülni. Természetesen a köztes idő sem telt tétlenül, hiszen Talmácsi Gábor most is ellátta tanácsaival az ifjú titánt. Az a tapasztalat és technikai tudás, ami Gábor mögött áll sokat segít Johannak, hiszen az első nap aggodalmait most sem tudta teljesen levetni válláról.

Miután újra motorra ült, a konfigurációs változtatások észrevehetően jobbak voltak Zarco számára és sikerült jobbnál jobb köröket futnia. A beállítási változtatások elsősorban a futómű beállítására korlátozódtak, de mindenképpen sokat számított, hogy előző nap már nagyjából megtalálták a helyes utat, és csak finomítani kellett rajta a másodikon. Legjobb körideje így 1:43.0 volt.

Zarco számára a motor- és kategóriaváltás igényelt némi átállást vezetési stílusában, de tegnap már sokkal jobban és logikusabban motorozott, mint eddig. Külső szemlélők szerint Johann még jobb is tudna lenni, ha kicsit lazábban venné a váltást és a vele járó változásokat. A lehetőségei önmagában rejlenek, már csak ki kell használnia azokat!

Nem kergetünk hiú ábrándokat, mindannyian tudjuk, hogy ha holnap lenne a verseny, akkor bizony sokat kellene még változtatnunk. Ezért jó azonban, hogy bár most jön egy kis pihenő és inkább az erőnléti felkészülésen lesz a hangsúly, márciusban újra lehetőségem lesz nyeregbe ülni. Nagyon jó úton járunk, ami napról napra több önbizalmat és energiát ad nekem és a csapatnak egyaránt ? nyilatkozta Johann Zarco az edzés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bemutatkozott a WTR Team

Szóljon hozzá!