ZETApress

hírportál

Első nap Valenciában

Nehéz napot zárt Johann Zarco a valenciai tesztelések első délutánján. Az időjárás némileg könnyítette helyzetüket, napsütéses idő várta a csapatot a pályán, csak kisebb széllökések jelentettek hátrányt a fiatal motoros számára. A világbajnokság íze ugyancsak friss impulzusokat jelent Johann-nak, aki idén indul először a 125cc-is kategóriában ? tudatta a WCC.

A team tegnap elsősorban az alapbeállításokat próbálgatta, hiszen Zarco számára egy teljesen új konfigurációt jelent az Aprilia RS típusú motor, mint amivel eddig a KTM csapatánál versenyzett. Nem is a pályaidők voltak ma a legfontosabbak, hanem elsősorban olyan beállításokat kerestek, amivel könnyen tudja vezetni a motort, és élvezetessé válik számára a motorozás. Többféle futómű beállítást próbált a csapat, hogy úgy forduljon a gép ahogy kell, ahogy azt Johann is jónak érzi.

Volt egy esés, de szerencsére nagyobb baj nem történt, Zarcot ez cseppet sem tántorította vissza az újbóli próbálkozástól. Ebben is segítettek neki Talmácsi Gábor ? 2007-es 125cc-s világbajnok ? tanácsai, aki ugyancsak kint van Valenciában, de ő már kéthete tesztelt a 250cc-ben.

Talma a háttérből figyelte az eseményeket, és koordinálta Zarcot, hogy minél inkább érezze a motort. Az ifjú tehetség legfőbb feladata, hogy minél könnyebben átlépjen a holtponton, amit most elsősorban a VB kihívásaival együtt járó nyomás jelent a francia motoros számára.

Nehéz napon vagyunk túl, de nem vagyok elkeseredve. Ez volt a második alkalom, hogy ezen a motoron ültem, még szoknunk kell egymást. Egy alkalommal volt elektronikai hiba, egyszer pedig egy esés, ami kicsit nehezítette a helyzetünket, hogy jól tudjunk tesztelni. Este a csapattal tartunk egy technikai meetinget, megosztjuk a nap eseményeit, hogy még finomabbra hangoljuk a motor beállításait. Itt van velem Talmácsi Gábor is, aki eddigi tapasztalataival és tudásával segíti a munkámat és a szerelők munkáját. Nagyon az elején vagyunk mindennek, de a holnapi naptól már mindannyian többet várunk ? nyilatkozta Johann Zarco az edzés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Egy sima, egy fordított

Szóljon hozzá!