ZETApress

hírportál

Viki hozott szerencsét Gabinak

Véget értek a tesztek Valenciában is, ráadásul nem is akármilyen eredménnyel! Talmácsi Gábor nem csak a nap, de a számára eddigi leggyorsabb idővel zárt Spanyolországban! ? tudatta a WCC.

Reggel 11 órától délután 14-ig folytak a próbálgatások, hiszen a csapat előző napi ígéretéhez híven miután eleredt az eső már nem folytatta a tesztelést. Nem is igazán volt miért! Talma vasárnapi leggyorsabb ideje 1:38.089, ezt még Bautista sem tudta felülmúlni. Igaz a spanyol pilóta a teszt legvégén egy kanyarban váratlanul elesett és eltörte kulcscsontját, azért eredménye így is a második helyig vitte, de Gábort már nem tudta megelőzni. Talma csapattársa most egy hónap kényszerpihenőre megy, de ahogy mondta, áprilisban ugyanúgy számolni kell vele!

Az időjárási körülmények nem sokat változtak szombat óta, az aszfalt mindössze 10 fok körüli volt, ezért a versenyzőknek nagyon oda kellett figyelniük, hiszen emiatt a pálya tapadása kiszámíthatatlan volt.

Gábornak a most következő időszakban a fizikai erőnlét fenntartása a legfontosabb. Csuklójának gyógyulásában egy Viofor JPS típusú fizioterápiás matrac és csuklópánt segít, míg a súlyzós edzések helyett most inkább a kardio edzéseké lesz a főszerep. Ami biztos: magyar motorosunk most még inkább optimistán látja a jövőt, sokkal felszabadultabb, mint eddig bármikor és már nagyon várja a legközelebbi tesztet, amire márciusban, Portugáliában kerül sor.

Eredmények: 1. TALMÁCSI Gábor 1:38.089 (33 kör), 2. Alvaro BAUTISTA 1:38.170 (18 kör), 3. Mike DiMEGLIO 1:38.374 (29 kör), 4. Alex BALDOLINI 1:39.246 (20 kör), 5. Héctor FAUBEL 1:39.451 (21 kör).

Szerencsénk volt, hogy csak délután kezdett esni az eső, hiszen így minden, számunkra még kérdéses beállítást megoldottunk! Talán még ennél is tudtam volna gyorsabb lenni, ha az utolsó körben nem kezd esni, de ezzel az eredménnyel is nagyon elégedett vagyok. Mióta a 250cc-s géposztályban tesztelek nem csak a mai, hanem az eddigi próbák leggyorsabb idejét futottam az új motorral. Így kapcsolatunk arra is megérett, hogy ne csak egy RSA 250 legyen, hanem eddigi szokásainkhoz híven nevet válasszak neki, ami, természetesen csakis női név lehet. A döntést a csapattal közösen hoztuk meg, a név pedig már fel is került a motorra: Viktória, azaz Viki. Nem véletlen a választás, hiszen a szó eredeti jelentése győzelem, aminek az erejében nemcsak bízom, de hiszek is ? mondta Talma az edzés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Első nap Valenciában

Szóljon hozzá!