ZETApress

hírportál

Újabb nap Jerezben

Eredményesen zárult a második tesztnap is Jerezben. Ami az időjárást illeti, a hosszantartó napsütésnek köszönhetően az aszfalt hőmérséklete 21 fok volt. A kisebb széllökésektől eltekintve a 16 fokos levegő kiváló körülményeket biztosított ? tudatta a WCC.

A sok munka meghozta gyümölcsét, mert a motor beállításait sikerült olyan szintre fejleszteni, melynek köszönhetően Talma kedden a harmadik helyen végzett, egy másodpercet javítva hétfői legjobb köridején. A második nap összességében jobban zárult, mint az első. Amellett, hogy a részidőn is sikerült javítani a korábbi tesztekhez képest sikerült olyan beállításokat találni, ami jobb teljesítményt hozott ki Gáborból és a motorból egyaránt.

Technikai szempontból ma már kevesebbet használta a kipörgés-gátlót, még inkább hagyatkozva a motor és a pálya összhangjára. Ráadásul többet csúsztatta a motort, ami a későbbiekben leleményesebb vezetési stílust tesz lehetővé. Ez hosszú távon a versenyek kimenetele szempontjából fontos taktikai eszköz lehet. Még egy nap van hátra a jerezi tesztekből, de Gábor és csapata egyre bizakodóbban tekintenek a jövőbe. Edzéseredmények: 1. Bautista 1:43.673 (54 kör), 2. Aoyama 1:44.201 (52 kör), 3. TALMÁCSI 1:44.387 (49 kör), 4. Di Meglio 1:44.468 (49 kör), 5. Luthi 1:44.733 (79 kör).

Ma kifejezetten jó formában voltam, szerencsére az időjárás is segítségünkre volt. A motor beállításai egyre jobbak, és ennek köszönhetően én is jobban érzem a 250cc-s motor nyújtotta lehetőségeket, amiket igyekszem maximálisan kihasználni. A kezem a féktávok miatt sajnos a mai nap végére is eléggé elfáradt, így ismét jelentkeztem Dr. Costánál. Mindent egybe vetve: a jelenlegi harmadik helyezésem tovább erősít abban, hogy jó úton járunk. Most elsősorban arra törekszünk, hogy megtaláljuk a számomra legmegfelelőbb beállításokat ? nyilatkozta Talma a második edzésnap végén.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bíztató tesztek Jerezben

Szóljon hozzá!