ZETApress

hírportál

Bíztató tesztek Jerezben

Véget értek a tesztek Jerezben. Világbajnok motorosunk elégedett az elmúlt három nap eredményeivel. Kemény munka áll a csapat mögött, melynek során igyekeztek a maximumot kihozni a motorból a különböző beállítások segítségével ? tudatta a WCC.

Mivel Gábor két hónap kihagyás után ült újra az új 250cc-s motor nyergébe, mely a szerelők számára is új kihívásokat jelent, az elmúlt három nap remek lehetőséget biztosított a megfelelő paraméterek kitapasztalására. A szerdai napon a keddihez képest egytized másodperccel jobb időt futott, annak ellenére, hogy a délelőttihez képest a pályán uralkodó körülmények délutánra rosszabbra fordultak.

Az időjárás viszontagságainak következtében a pálya tapadása délutánra romlott, ami nagyobb igénybevételt jelentett úgy Gábor, mint a motor számára, hiszen a hosszabb féktávok nem kedveztek az egyébként még érzékeny csuklójának. Ettől eltekintve Talma kondíciója kiváló, hiszen a teszteket egy komoly fizikai felkészülés előzte meg. Most két nap pihenő következik, a hétvégén pedig Valenciában folytatódnak a tesztelések. A mai nap eredményei: 1. Bautista 1:43:488 (52 kör), 2. DiMeglio 1:44:021 (40 kör), 3. Aoyama 1:44:264 (85 kör), 4. TALMÁCSI 1:44:266 (48 kör).

Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel. Már sikerült nagyjából kitapasztalnunk a motor adottságait, ami tovább segíti a munkát a még jobb eredmény elérésében. Ugyanilyen lendülettel készülök a valenciai tesztelésre. Nagyon tudatosan dolgozunk, a hangsúly most nem a köridőkön van, hanem elsősorban a tapasztalatszerzésen, hogy a versenyeken a lehető legjobb formámat tudjam hozni. A tesztelés minden percét élveztem, a csapat is és én is nyugodtak vagyunk a továbbiakat illetően ? nyilatkozta Talmácsi Gábor az időmérés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Eső Valenciában

Szóljon hozzá!