ZETApress

hírportál

Hazai siker az Unikum Kupán

A torna győztes nyugalmával szállhatott vízbe a hollandok ellen ma délben Kemény Dénes csapata a Margitszigeten a XI. Unikum Kupán. Fiaink csütörtökön 23:3-ra verték a szlovéneket, pénteken 14:4-re az oroszokat, így száz százalékosak voltak. Ellenfelünk tegnapelőtt 13:6-ra kapott ki az oroszoktól, tegnap 10:5-re verte a szlovéneket, tehát csak ötven százalékos volt a mérlege. A ma délelőtti matinén az oroszok 14:8-ra bizonyultak jobbnak a szlovénoknál, így ők a második, míg délnyugati szomszédaink az utolsó helyet szerezték meg.

Hétfői ígéretével ellentétben szövetségi kapitányunk a keddi szombathelyi horvátok elleni 15:7-es siker után nem szűkítette 15 fősre keretét, hanem a tornán mind a 18 játékosnak újabb lehetőséget adott a bizonyításra. Ez a húzás jónak bizonyult, mert a legények még keményebben küzdöttek, még jobban élt bennük a bizonyítási vágy. Az utolsó találkozón 12:9-re lépték le a hollandokat, veretlenül nyerve el így a kupát. Ellenfelük a dobogó harmadik helyére állhatott fel.

Mint hétfőn is megírtuk, a szeptemberi belgrádi Eb-n a szlovénekkel azonos csoportban küzdhetünk a továbbjutásért, míg a hollandokkal és az oroszokkal csak utána játszhatunk.

Szóljon hozzá!