ZETApress

hírportál

Unicum a sportuszodában

A nemrég befejeződött úszó Eb után most egy rangos vízilabda torna színhelye lesz a hét végén a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda. A XI. Unicum Kupa kerül megrendezésre, mely tulajdonképpen a 12-ik alkalom a küzdelemsorozatban. S hogy miből adódik a különbség? Mert 2001-ben a kupamérkőzések helyett egy rangos gálaeseményt, nagyszabású vízilabda ünnepet rendeztek.

Az egyik olimpiai ciklus közepén a névadó Zwack Nyrt. ki akart szállni a szponzorok sorából. Mint a ma délelőtti sajtótájékoztatón megtudtuk, Kemény Dénes szövetségi kapitány akkor is viselte a szesz gyártóinak vörös keresztes emblémáját, amikor a forintjaikra nem számíthatott. Szerencséjükre a pénztárca rövidesen újra kinyílt.

Zwack Péter elnök külföldi elfoglaltsága miatt fia, Sándor képviselte ma a céget. Az igazgató tanács tagja elmondta, hogy korábban ő is úszott, s fiatalon ? habár most sem öreg ? toszkániai bajnok volt. Edzője tanácsa ellenére mégsem a vízilabdát választotta, hanem focizni kezdett. Sosem tudhatjuk meg, milyen vízilabdázó vált volna belőle, focistaként viszont nem lett sikeres. Idehaza a liláknak drukkol, de a foci helyett inkább a sikerekben gazdag vízilabdát tarja nemzeti sportunknak. A mai magyar focit elnézve ezen nem is csodálkozhatunk.

S miért jött létre ez az együttműködés az érzelmi alapokon kívül? Mert Frank Odzuck vezérigazgató cégüket a szeszipar aranyérmeseként értékeli. Egyértelmű volt számukra, hogy egy másik aranyérmest, a nyolcszoros olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda válogatottat választhatták támogatásuk célpontjául.

Integessünk a győzelemért!

A magyar csapat csütörtökön és pénteken este fél nyolckor játszik a szlovénekkel és az oroszokkal, míg a másik mérkőzés mindkét napon hat órakor kezdődik. Két ellenfelünk szombaton fél 11-kor játszik egymással, mi pedig a déli harangszóra kezdünk a hollandok ellen. Kemény Dénes a holnapi szombathelyi mérkőzés után szűkíti le 18 fős keretét 15-re, s a margitszigeti mérkőzéseken már a szeptember 1-eje és 10-e közötti belgrádi Eb-re utazó legénységet szerepelteti.

Hétvégi ellenfeleink közül Belgrádban a szlovénekkel kerültünk össze a hatfős B csoportban, míg az oroszok és hollandok az A csoportba nyertek besorolást. (Női Eb is lesz ugyanott, s lányaink a spanyol, a holland és a szerb csapatot kapták csoporttársukul.) A margitszigeti erőpróba jó esélyfelmérő is lehet az Eb előtt. A közönség 1200 forintos napijeggyel jöhet be a mérkőzésekre, s a családbarát Zwack-család jóvoltából két felnőtt kísérő két tíz évesnél fiatalabb gyereket hozhat be ingyen. Hadd szokják ők is az uszodák hangulatát!

A szurkolás segítésére hatezer integető kezet osztanak ki a szurkolóknak a bejáratnál. Mindegyik játékos egy-egy felfújható gumilabdával érkezik, amit kezdés előtt kidobnak a közönség közé. A szponzor továbbra sem akarja magára hagyni a csapatot, ezért a sajtótájékoztató végén 2007. június 30-áig szóló együttműködési megállapodást írtak alá a szövetségi kapitánnyal. Az ünnepélyes aktus megpecsételésére a cég világhírű termékeivel koccintottak. Az alkohol gyártóin eddig sem múlt a siker, most már a Kemény legényeken a sor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Hazai siker az Unikum Kupán

Szóljon hozzá!