ZETApress

hírportál

Fordokkal a Borok Útján

Száz darab Ford Fusion személygépkocsi indul több száz kilométeres útjára jövő hét péntekén a Kossuth tér elől a XI. Magyar Borok Útja Rallye-n, tudtuk meg a ma déli sajtótájékoztatón a Gundel étteremben. Az autókat a fővárosi Ford Ivanics Kft. és a debreceni Ford Autó-Eskort Kft. bocsátja a versenyzők rendelkezésére. A három napos bortúra résztvevői az észak-kelet-magyarországi borvidéket keresik fel.

A nevezők csütörtökön kapják meg az itinert a pontos menetrendről, s a Regőci Kft. igazolásával vehetik át autójukat a budaörsi virágpiac közelében. Mivel az autók között a nyolcvan lóerős benzin üzemű Fordok mellett hetven lóerős dízel változat is van, mindegyik tankoló nyíláson feltüntetik, hogy milyen üzemanyagot kell betölteni. A kocsikat a versenyt követő hétfői napon kell visszaszállítani.

Gondolnak a szervezők az út közbeni meghibásodásokra is, bár tavaly a Fordokkal nem fordult elő ilyesmi. Két szerviz kocsi is halad majd a konvojban, s végszükség esetén csere kocsit is tudnak biztosítani. Mivel folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv bekapcsolását, a megengedett haladási sebesség betartását és az alkoholmentes vezetést, balesetre nem számíthatunk. Ha mégis bekövetkezne, a segítség hamar megérkezik. 95-ös rajtszámmal Orodán Sándor ÖKM szóvivő társaként vesz részt a versenyen Győrfi Pál mentőtiszt, az OMSZ szóvivője, így nincs miért aggódnunk.

Bemutatkozott a verseny háziasszonya

Öt lány közül választjuk, ki a verseny háziasszonyát, hallottuk a legutóbbi sajtótájékoztatón. Mára kiderült, hogy a szerencsés kiválasztott ma ünnepli 21-dik születésnapját. Regőci Barbarának hívják, s már korábban is sokat segített édesapjának, Attilának a szervezésben. Mai megbízásával remek születésnapi ajándékot kapott.

Az első napon Paks, Kiskőrös, Kecskemét, Cegléd útvonalon halad a karaván. Pénteken Debrecenben éjszakázik a mezőny. A szállodában kocsinként adnak egy-egy szobát. A koedukáció azokra a vegyes párosokra is vonatkozik, akik között a verseny kezdetéig csak munkakapcsolat volt. Az, hogy a további sorsuk hogyan alakul, már nem a szervezőkön múlik.

Szombaton Nyíregyháza főterét, majd a miskolci Szinva-parkot csodálhatják meg a részt vevők. Közben Tokajban látogatnak meg néhány pincét. A lillafüredi éjszakázás után Gyöngyösön át érkeznek vasárnap a Hungaroringre, ahol az Allianz Hungária Biztosító Rt. tanpályáján kedvükre csúszkálhatnak. Tavaly sem volt borulás, remélhetőleg idén sem lesz. A cél vasárnap délután ugyanott lesz, ahonnan péntek reggel elindulnak.

A vasárnap esti Gundel étterembeli borárverés és a tombola bevételét újfent karitatív célokra fordítják. Az Egészség Hídja Alapítványnak adják, mely az emlőrák megelőzését, illetve gyógyítását finanszírozza belőle. A nyár elejei Regő-MAFC Teniszkupa tombolájának bevételét is ugyanez az alapítvány kapta. A fődíj most a várt tunéziai út helyett egy kétszemélyes Brazíliai nyaralás lesz, bizonyára ott is közös szobában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Elindultak a Borok Útján

Szóljon hozzá!