ZETApress

hírportál

Elindultak a Borok Útján

Gráf József földművelésügyi és Petrétei József igazságügyi miniszter zászlójelére indult el ma reggel 8 óra 05 perckor az első kocsi a XI. Borok Útja Rallye-n. Csetnegi Zoltán és neje még megúszta a szondáztatást, mert csak a második öt párost fúvatta meg Szabó Ferenc tábornok úr, a Köztársasági Őrezred parancsnoka. A fúvós ötös között volt többek között Salgó László korábbi országos rendőrfőkapitány is, aki lányával, Adrienne-nel együtt indult el a három napos viadalon.

A percenkénti indítás miatt az utolsó, 101-dik kocsi háromnegyed 10-kor hagyta el a Kossuth Lajos teret. A két miniszter nem tartott ki olyan sokáig, hanem az ilyenkor kötelező interjúk után dolgozni indultak. Nem kellett messzire menniük, hiszen mindkettőjük minisztériuma a Parlament szomszédságában található.

A versenyzők olvasni valót is kaptak az útra. Egy Elite Magazin és egy Playboy jutott mindenik párosnak, s az utóbbit a magazin nyuszi lányai osztogatták. Igaz, nem voltak nyúlnak öltözve, de így is sokan fotóztatták magukat a társaságukban.

A miniszterek távozása után hivatásos autó-motor versenybíró vette át a rajtoltatást. Csak egyszer kellet kiadni a kezéből a zászlót, amikor a rendezvény háziasszonya, Regőci Barbara indult Barát Gabriellával a 64-es rajtszámú Forddal. Őket édesapja, a versenyt kiagyaló Regőci Attila indította útjukra. A mezőnnyel egy mentő rohamkocsi is útra kelt, így közel lesz a segítség baj esetén.

Mint legutóbb megírtuk, a három napos megméretés közben nem csak a sebességet mérik sok elrejtett trafipax készülékkel, hanem az alkoholmentes vezetésre is odafigyelnek. A vasárnap délutáni Kossuth téri célba érkezés után este fél 9-kor a Gundel étterem kerthelyiségében Gráf József miniszter úr adja majd át az értékes díjakat a résztvevőknek. Erről, és a verseny megpróbáltatásairól hétfőn tudósítunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Végigjárták a Borok Útját

Szóljon hozzá!