ZETApress

hírportál

Zsófi bukása

Nehezen boldogult Reneszánsszal Szabó Zsófi tegnap délután a Papp László Budapest Sportarénában. A Jóban Rosszban sorozat sztárjának szőrén kellett volna megülnie a lovat, de első próbálkozásra nagyot esett a felágaskodó ló hátáról.

Az Audi Kupán hét média- és sportsztár ? három hölgy és négy úr ? vállalkozott a megmérettetésre. Előbb lóval kellett öt akadályt átugratniuk, utána át kellett futniuk egy ló-szállító kamionon, majd egy hidegvérű, rövidre nyírt szőrű lovon kellett továbbvágtatniuk. Ezután futva kellett átugrani néhány akadályt, majd egy automataváltós Audival kellett áthajtani hat kapun. Elindulni csak becsatolt biztonsági övvel lehetett.

Elsőként Sasvári Sándor indult saját lován, s a színművész 117 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Őt követte Zsófi, de nehezen boldogult Reneszánsszal. Csak lassan tápászkodott fel a földről, sokáig tapogatta a fenekét, de jó lovas lévén újra próbálkozott. Másodszorra már fenn tudott maradni, utána az autó is beindult, így aztán 228 másodperc alatt célba ért.

Balogh Gábort és Piroch Gábort is várták a rajtnál, de a Gáborok nem jöttek el. Hogy meglegyen a létszám, fél 2-kor felkérték ifjabb Juhász Lászlót az indulásra. Laci a kettes-fogathajtó versenyre jött haza Londonból, de szívesen vállalta a megméretést. 105 másodperc alatt ment végig a pályán, s átvette a vezetést. Őt Szőllősi Györgyi követte, aki fennmaradt ugyan a lovon, de az Audival alaposan eltévedt. Többször fordítva ment át a kapun ? de legalább nem ült fordítva a lovon ?, így csak 186 másodpercet teljesített.

A három öttusázó sorát Martinek János nyitotta meg. Jani is leesett Reneszánszról, s mint később elmondta, nem csak a ló szőre, hanem saját nadrágja is csúszott. Tanulság, hogy jövőre bőrbetétes nadrágba kell jönnie. Csak 137 másodperc alatt ment végig, de így is a két hölgy előtt maradt. A további két öttusázó ? Gyenesei Leila és Sárfalvi Péter ? már nem bukott, pályát sem tévesztett, így 126 és 110 másodperccel teljesített.

A végső sorrend: 1. ifj. Juhász László, 2. Sárfalvi Péter, 3. Sasvári Sándor, 4. Gyenesei Leila, 5. Martinek János, 6. Szőllősi Györgyi, 7. Szabó Zsófi. Az ünnepélyes díjátadó után Sasi rohant a színházba, még az első két helyezett szívesen nyilatkozott. Sápi elmondta, hogy 3 éve versenyzett utoljára, most mégis szívesen vállalta a megmérettetést.

Ha Piroch Gábor nem is jött el, mégsem maradtunk kaszkadőr nélkül. A 70. születésnapját ünneplő Pintér Tamás ?Oroszlánt? köszöntötték az Aréna homokján, míg felesége ? Balogh Erika színművésznő, az Aranytíz Kultúrház ügyvezetője ? különdíjat adott át a győztesnek. Laci édesapja 1984-ben Bárdos Györgyöt megelőzve lett Szilvásváradon kettes-fogathajtó világbajnok, így az alma nem esett messze a fájától.

Laci február óta Londonban a Csipkerózsika című film forgatásán dolgozik. 15 lóval és 4 segítővel van kinn, s karácsonyra végeznek a forgatással. Igaz, ő hétvégeken hazajárt ? a gondozóknak viszont olyankor is a lovakkal kellett maradniuk ?, de már ő is várja, hogy végleg hazajöjjenek. Kérdésemre elmondta még, hogy Magyarországon is feljövőben van a filmkészítés. Egyre több külföldi producer jön ide, akik itt is a külföldi béreket fizetik a stábnak, a nagyszámú statisztérián viszont sokat tudnak spórolni.

Kerenszki Attila borász egy-egy pezsgővel akart kedveskedni a dobogósoknak. Mivel Sasi már fel sem jött a Médiaterembe, az ő részét ?célzó vízként? Györgyinek adta, hogy legközelebb betaláljon a kapukba. A tévés lány a szeptemberi Nemzeti Vágtán már lovagolt, de csak most ugratott először. Leila sem volt megelégedve autóvezetésével. Jól fut, úszik, lovagol és síel, ebben viszont még sokat kell fejlődnie.

Zsófi elmondta, hogy Buga Jakab lányaként ? édesapja Szabó Gyula színművész ? igazi lovasnak érzi magát. Saját lova nincs, az utóbbi két hétben egy öttusalovon készült, s most is ezzel versenyzett. Korábban a lovaglást fontosabbnak tartotta a színészetnél, két év óta viszont a heti hat forgatási nap miatt nem jut rá ideje. Édesapja nem szólt bele a döntésébe, mert akkor örül, ha lánya is boldog. Azt kívánja az újévre, hogy édesapja ? aki szerencsére már jól van ?, minél tovább élhessen! Mi is ezt kívánjuk a művész úrnak, gyermekkorunk Buga Jakabjának!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nem jöttek el Katusok | ZETApress

Szóljon hozzá!