ZETApress

hírportál

Folytatódott a show

Újabb nap a világkupán ? 2.

Richter Flórián lovascsapatát tegnap újra megcsodálhattuk a Papp László Sportarénában felépített manézsban. A pénteki parádéhoz hasonlóan a tíz lovas és 26 ló ismét lenyűgözte a közönséget. A vágtató lovakon szaltókkal, flikk-flakkal, ugrásokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. A magyaros kísérőzenét saját vonósnégyesük húzta a talpuk alá.

Megint láttuk az Ördöglovast. Kajzlinger Balázs, többszörös military-bajnokunk Sándor Móric gróf méltó utódaként parasztszekereken ugratott keresztül. Az egyiken ludak, a másikon deszkalapok voltak, míg a harmadiknál nem a kocsi, hanem az elébe fogott szamarak felett repült át. A két szembenálló Audi sem volt előtte akádály, egy karcolás nélkül lendült át felettük.

Kassai Lajos megint elhozta íját, s vágtató lováról előre- és hátrafelé nyilazva küzdötte le a célt. Az ősi magyar harcművészet alapján dolgozta ki a sportág koreográfiáját és szabályrendszerét. S a veszélyes mutatvány után egy szintén veszélyest, de humorost is láthattunk Boros Sándor és Lezsák Levente Mikulásnak és krampuszainak beöltözött kaszkadőr-csapatától.

Amíg tavaly Mythost, addig tegnap Superville-t, a legeredményesebb ugrólovat búcsúztatták. Felvonult Overdose is. A csodalovak mellett az újdonsült lovas tanárokat is láthattuk a Szent István Egyetem diplomakiosztó ünnepségén. A lovasok mellett autós világnagyság nevét is hallhattuk, mert a Formula?1-ből nemrég visszavonult Ricardo Patrese lánya, Beatrice is lóra ült.

A látványosságok mellett díjugrató és fogathajtó versenyek is zajlottak. Volt egy lovas-autós kombináció is, ahol a lóról autóba kellett átülni a média és a sport sztárjainak. Ma délután a művészek és sportolók fogathajtó versenyére kerül sor. Rajthoz áll majd Rippel Viktor is, aki októberben fivérével, Ferenccel, épp itt az Arénában állította fel hetedik világrekordját.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Véget ért a show
  2. ZETApress » Overdose ? a verhetetlen 11

Szóljon hozzá!