ZETApress

hírportál

Véget ért a show

Zárónap a világkupán ? 3.

Demjén Ferenc lovas himnuszával ért véget tegnap este a II. OTP Bank Lovas Világkupa az Arénában. A zárónapon 140 és 150 centiméteres díjugratásban és fogathajtásban rendeztek versenyeket. Fogatot hajtottak a művészek és sportolók is, míg a magasugró szimultánon négy-négy atléta és lovas mérte össze erejét.

A szombati naphoz hasonló show-t újra láthattuk. Bemutatta tudását a francia Jean-Francois Pignon szabadon dolgozó lovaival. Láthattuk pónifogataikkal a Mészáros-gyerekeket ugyanúgy, mint a főszervező Lázár testvérek gyermekeit, Zolikát, Zsófit és Vilikét. Zolika a Megasztár legfiatalabb énekesével, Tóth Lüszivel mérkőzött meg három futamban.

A verseny idején totózhattunk is a médiateremben. A telitalálatos szelvény kitöltői egy-egy ajándékcsomagot, illetve domonyvölgyi és szilvásváradi vendéglátást nyerhetnek. Álljanak itt most a helyes válaszok. Az OTP másodszor rendezte a világkupát, Fülöp Sándor volt az első négyes-fogathajtó, még Kecskeméti László az első kettes-fogathajtó világbajnokunk. A magyar fogathajtók 31 Európa- és világbajnokságot, ebből a Lázárok 13 világbajnokságot nyertek. Jövőre a hatodik fogathajtó vb-t rendezzük, s a fogathajtás nem olimpiai szád. Az egyetlen olimpiai bronzot Platthy József nyerte 1936-ban, díjugratásban, míg a díjlovasaink között Dallos Gyula volt a legeredményesebb. A lipicai védett magyar lófajta, s a ?lovakrul? Széchenyi István írt könyvet. A lelkünk most is vágtat című lovas himnuszt ? mint az elején már megírtuk ? Demjén Ferenc írta.

Amíg a szervezők a sajtót, addig a Lovasok.hu portál a nagyközönséget várta totóval. Ők csak nyolc kérdésre vártak feleletet, s a válaszok betűit összeolvasva megkaptuk az EQUITANA szót. Azért ezt, mert a fődíj két személy vendégül látása lesz a jövő tavaszi esseni Eguitana lovas vásáron és HOP-TOP Show-n. Kívüle még két személyes erdélyi és bakonyi lovas túra és húsz darab ötezer forintos vásárlási utalvány vár a nyertesekre.

S mik voltak a jó válaszok? A nőivarú lovat kancának hívják, a melegvérű lovak kecsesebb a zömök hidegvérűeknél, a portáljukat hetvenezren látogatják havonta, a barna nem tartozik a lovak alapszínei közé, a lovak lábán a kesely jegytípus található, a felrántó-szíj nem a kantár része, a kézváltás a haladási irány megváltoztatását jelenti a lovardában, s a hárompontos ülés esetén az ülep, a combok és a lábszárak egyaránt a lóhoz simulnak. Mind-mind olyan kérdés, melyet a lovasok jól ismernek, másoknak meg amúgy sincs szükségük a nyereményekre.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jean-Francois Pignon az Arénában | ZETApress

Szóljon hozzá!