ZETApress

hírportál

Koló árnyékában

Könyvbemutatóra gyűltünk délelőtt a Szent István parknál horgonyzó Vogue állóhajón. Koló árnyékában címmel jelent meg tízezer példányban Kozmann György és Kaszala Claudia munkája a Pallas Antikvárium Kft. kiadásában. A regényből Rudolf Péter színművész – a tragikus sorsú néhai kenus barátja – olvasott fel részleteket.

A könyv az olimpiát követően néhány hét alatt íródott. Kozmann György – Kolonics György korábbi társa a párosban – mesélte el Kaszala Claudiának a sztorikat, s az egykori gyorskorcsolyázónő készített belőle regényt. Nem volt nehéz dolga, hiszen magyartanári diplomája van, korábban írt már regényt, s az elmúlt 12 évben riporterként is sokszor beszélgetett Kolóval. Az utolsó újságcikket és rádióriportot is ő készítette a kenukirállyal.

A könyv két idősíkban játszódik. A maiban Kozmann György beszélget a repülőtéren Andreas Dittmerrel, míg a múltbeliben a visszaemlékezéseiket olvashatjuk. Nemcsak ők szólalnak meg a könyvben, hanem a kajak-kenus versenyzőtársak és edzőik is. A délelőtti könyvbemutatón is ott voltak a Pekingben bronzérmet nyert utóddal, Kiss Tamással együtt.

A mai délelőttön nemcsak a könyv, de a bemutatója előtti zene és a fogadáson felszolgált menü is Kolóról szólt. Kedvenc nótáit és kedvenc színészét hallgathattuk, kedvenc ételeit fogyaszthattuk. A hideg gyümölcslevest rántott gombafejek, sült csirke-comb, rántott padlizsán és natúrszelet követte. Köretként párolt rizst, rósejbnit, galuskát, savanyúságként vegyes vágottat tettek az asztalokra. Távozáskor Tibi csokit vihettünk magunkkal, melyből – hogy Azurák Csaba moderátort idézzem – Koló is rengeteget befalt. Kár, hogy már nem ehet belőle soha többet?

Gimnasztika az Arénában

Március első hétvégéjén rendezik meg az I. Magyar Felnőtt Ritmikus Gimnasztika Világkupa és a Garantiqa Junior Nemzetközi Versenyt a Papp László Sportarénában – tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatón. S hogyan kapcsolódik mindez Kolóhoz? – Úgy, hogy a rendezvény sajtófőnöke az író-újságíró Kaszala Claudia lesz. A sajtótájékoztató anyaga itt elolvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Élsport és családi nap az Arénában

Szóljon hozzá!