ZETApress

hírportál

Tolnai pálinkázás, borozás

A szombati 145 kilométer után tegnap 305-öt kellett hazáig megtennünk a XVI. Magyar Borok Útja Rallyen. Az indulás előtt szondáztatást két csinos, de szigorú rendőrnő végezte a Hotel Azúr udvarán. A rajt most a kapun belül volt, így ellógni nem lehetett. Most se kellett kizárni senkit.

82 kilométert kellett megtennünk a harci Brill Pálinkaházig 50 perc alatt. Útközben egy Bor?Kresz tesztet kellett kitöltenünk, majd a pálinkafőzdében 25 perc alatt kellett három pohárban két pálinkát az illatáról felismernünk. Kettőben barack, a harmadikban szőlő volt, s az utóbbiból kaptunk egy üveggel otthonra is.

Innen 20 perc alatt Bonyhádra, Schmidt Győző társelnök 22 kilométerre lévő Danubiana Bt-jébe mentünk tovább. Félóránk volt, hogy a borház udvarán egy boroshordót gurítsunk végig a lebetonozott talajon. Ez is gyorsan ment, András itt is rutinosan küzdötte le a szlalom-pályát. Újabb félóra autózás, újabb 28 kilométer Szekszárdon át, s máris a Bodri Pincészetbe érkeztünk. Ez a terep is ismerős volt, 2008-ban az első napon itt kezdtük a 13. boros futamot.

Az elkövetkező másfél órában további két pincét ? a Taklert és a Fritzet ? is fel kellett keresnünk egy bélyegzésért, s közben tíz kilométert kellett autóznunk. Közben volt még egy tesztlap is, de sem ez, sem az első napi Somló hegyi nem számított bele az eredménybe. Email címeinket viszont több pincében is felírták az út során, így bizonyára kapunk tőlük hírleveleket. Sok üzletember versenyzett velünk, jól jönnek címeik a későbbiekben a boros gazdáknak.

Negyed 3-kor végre hazaindulhattunk. 165 kilométer várt még ránk a Kossuth térig. Zömét az M6-os autópályán kellett megtennünk, így a kétórás limitidő tartható volt. Most is, mint minden este a korábbi beérkezés megengedett volt, egyébként percenként 120 büntetőpont járt a sietésért, 60 meg a késésért percenként. Mi ilyenekből egyet sem szedtünk össze az út során, s most is időben érkeztünk meg.

Tegnap este 8-tól a Hegyalja úti Bara Hotelben volt a díjátadó gálavacsora. Mivel Regőci Attila, a szervezőbizottság elnöke már a sorsoláson elmondta, hogy ide csak a bortúra résztvevői jöhetnek, a máshol megszokott lejm-banda elmaradt. A bejáratot a Szentinel Vagyonvédelmi Kft. emberei őrizték, de nem kerültek konfliktusba senkivel. A verseny alatt végig velünk jöttek, minket jól ismertek, így tőlünk nem is kérték az egy személyre szóló meghívóinkat.

A bőséges vacsora után volt a borárverés, és a tombola, melyek bevételével az Afrikai-magyar Baráti Társaság kongói kórházépítését támogatták. Elnökük, a 16. rajtszámú Balogh Sándor, Balogh Szonjával az oldalán a 46. lett ? tudtuk meg az eredményhirdetésen. Az 1-3. helyezettnek, a legjobb újságíró-, hölgy- és politikuspárosnak, a legjobb csínytevőknek és az utolsóknak adtak át egy-egy kupát.

Sikerült javítanunk szombatról, abszolút sorrendben a 16. helyen, az újságírók között a 4. helyen végeztünk. Sajnos ezért semmi sem járt. A 13. rajtszámú Rácz Ildikó?Lázár László páros ? VV Gigi és VV Laci ? csak 42. lett. A két fővédnök miniszter el sem jött a díjátadásra ? a rajtnál is csak Fazekas Sándor volt, Pintér Sándor belügyminiszter távol maradt ?, míg a Fővárosi Közgyűlést György István főpolgármester-helyettes képviselte. A csínytevők díját a 23. rajtszámú Tamás László?Nánási Sándor páros kapta, a részletes eredménylista idekattintva olvasható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Véget ért a pálinkázás | ZETApress
  2. XIX. MBÚR augusztusban | ZETApress

Szóljon hozzá!