ZETApress

hírportál

Mindenki Olimpiája a Samsunggal

Öten csatlakozhatnak a Samsunghoz, hogy fussanak az Olimpiai Lánggal. A Samsung Electronics, a világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártója és az Olimpiai Játékok hivatalos támogatója öt főt keres, akik Magyarországot képviselve vihetik az Olimpiai Lángot a 2012-es Londoni Nyári Olimpiát megelőzően.

A program keretében korábban olyan emberek futottak a Lánggal, mint Miklósa Erika operaénekes, Halász Judit színésznő, Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónő, Barabás Éva műsorvezető, Besenyei Péter műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta vagy éppen Kovács István olimpiai és világbajnok bokszoló. A programhoz idén először a magyarországi SOS Gyermekfalu egyik kis lakója is csatlakozik.

A Samsung jóvoltából az Olimpia évében ismét vihetik magyarok is a legendás Olimpiai Lángot útjának egy-egy szakaszán, olimpikonok, világbajnokok és más neves személyiségek váltópartnereként. A Samsung 1997 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság partnere és a legutóbbi athéni olimpia óta az Olimpiai Fáklyafutás mozgalomé is. Az Olimpiai Fáklyafutás az olimpiai szellem világraszóló ünneplése, és egy életre szóló élmény azoknak, akik a Lángot a kezükben tarthatják ? tudtuk meg a délelőtti margitszigeti sajtótájékoztatón.

Az Olimpia az összefogásról és a teljesítményről szól. Olyan emberekről, akik komoly, a társadalom egésze számára jelentős teljesítményük által egy egész nemzetnek szereznek büszkeséget. A Samsung elsősorban olyan ?hétköznapi? embereket keres, akik akár szakmai-, akár magánéletükben többet tettek, mint ami elvárható lenne, legyen szó jótékonysági tevékenységről, kiemelkedő szakmai eredményekről, vagy akár családon belüli helytállásról. Bárki jelölheti barátait, rokonait, vagy akár saját magát, ha úgy érzi, hogy megfelel a fentieknek. A zsűri döntése alapján kijelölt nyertes az Egyesült Királyság területén, Magyarországot képviselve futhat az Olimpiai Lánggal.

Mindehhez elég, ha idekattintva regisztrál, és maximum 1500 karakterben megírja, hogy kit és miért javasol, hogy hazánkat képviselje. Ezen túl mindössze néhány személyes adat megadására van szükség. A kiválasztás alapja az online pályázat tartalma. A legsikeresebb 5 pályázó valamennyi utazással összefüggő költségét a Samsung állja.

A Samsung hitvallása szerint a sport nagyon fontos szerepet tölt be az életben, amely képes korra, nemre, nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül csapatokba állítani az embereket azért, hogy egy közös cél érdekében összefogjanak. Ez az oka annak, hogy a Samsung az eddigi számos sportesemény mellett egyre több sportkezdeményezéshez adja a nevét világszerte. Az efféle kezdeményezések jól példázzák, hogy a világban mennyire nagy jelentősége van az összefogásnak. Ezért is döntöttek úgy a Samsung alkalmazottai, hogy közösen futnak egy kört a Margitszigeten, ezzel szimbolizálva a cég egységes kiállását az olimpiai eszme mellett ? mondta DH Kim, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

Samsung Electronics

Az SE világelső a félvezetők, a telekommunikáció, a digitális média és a digitális konvergencia terén. A vállalat konszolidált bevétele 2010-ben elérte a 135,8 milliárd dollárt. 68 ország 206 irodájában világszerte 190 ezer-ötszáz embert foglalkoztat. A vállalat kilenc üzletágból áll: vizuális megjelenítők, mobilkommunikáció, telekommunikációs rendszerek, digitális háztartási elektronika, IT megoldások, digitális képfeldolgozás, memória, rendszer LSI és LCD. A Samsung Electronics a digitális televíziók, memóriachipek, mobiltelefonok és LCD kijelzők vezető gyártója. További információk idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Samsung-futás a Lánggal | ZETApress

Szóljon hozzá!