ZETApress

hírportál

Samsung-futás a Lánggal

A Samsung Electronics Magyar Zrt. kiválasztotta azokat a szerencsés magyarokat, akik nyáron futhatnak majd az Olimpiai eszmét megtestesítő Olimpiai Lánggal az Egyesült Királyságban, számos híresség, sportoló kíséretében. Bemutatásuk ma délelőtt történt a Magyar Sajtó Házában.

A Samsung Fáklyafutásról szóló tavaly augusztusi felhívására a jelentkezés néhány hetes időtartama alatt több mint 1200 nevezés érkezett Magyarországról, és több mint 400 magával ragadó történetből választották ki azt a hét jelöltet, akik nyáron kezükben tarthatják az Olimpiai Lángot.

A Samsung Electronics 1998 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik legnagyobb támogatója, az Olimpiai Fáklyafutásnak pedig a 2004-es athéni, a 2008-as pekingi Nyári Olimpiákon, valamint a 2010-es szingapúri és a 2012-es innsbrucki Ifjúsági Olimpiai Játékokon volt eddig a partnere. A vállalat jóvoltából korábban olyan magyar közéleti személyiségek futhattak már a Lánggal, mint Miklósa Erika, Halász Judit, Egerszegi Krisztina vagy Barabás Évi.

A XXX. Nyári Olimpiát megelőzően a magyar leányvállalat 2011. szeptember elseje és 31-e között a SamsungSport.hu oldalon várta olyan hétköznapi emberek jelölését, akik akár szakmájukban, akár magánéletükben többet tettek, mint ami elvárható lenne, legyen szó jótékonysági tevékenységről, kiemelkedő szakmai eredményekről, vagy akár családon belüli helytállásról.

A mintegy 1200 nevezett közül a Samsung képviselői hét pályázót választottak ki, akik Magyarországot képviselve vihetik tovább az Olimpiai Lángot, és terjeszthetik az Olimpiai eszmét. A csapat tagja lesz továbbá Vajgel Zita, az SOS Gyermekfalu lakója. A minden bizonnyal felejthetetlen eseményre júliusban kerül sor, amikor a Samsung jelöltjei más szerencsések váltótársaiként vihetik az öt földrész egységét jelképező fáklyát.

Hazánk és a Samsung Electronics Magyar Zrt. színeiben várhatóan Fleck Annamária, Hardi Barnabás Gyula, Kiss Mirella, Snow Andrea ? akinek Egy ütemre dobban a szív. Jótékony maraton című könyvét október végén mutattuk be ?, Steinbach Éva, Tomán Edina és Vers Richárd viheti útjának egy-egy szakaszán július 13-án Nagy-Britanniában az Olimpiai Lángot.

Kiss Mirella édesapja régi sportos kollégám. Virág Kiss Ferenc, a nyugdíjas színész gyakori vendég a sajtótájékoztatókon, ma is elkísérte lányát. A Nemzeti Színházban együtt dolgozott Zsolt Istvánnal, az ottani ügyelővel. Mivel még ifjúsági focistaként némi afférja volt az ismert FIFA-bíróval, később alaposan visszavágott neki a Kőbányai úti villamoson.

Mielőtt a futók nevét megismertük, megtudtuk, hogy a MOB, a Samsung Electronics Magyar Zrt. és a SamsungSport.hu közös játékán a magyar szurkolók szavazatai alapján Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és Európa-bajnokúszó végzett az élen Berki Krisztián tornász és Kozák Danuta kajakos előtt. A részletek idekattintva elolvashatók.

Szóljon hozzá!