ZETApress

hírportál

Ricsi Gábortól tanul

Magyar versenyző magyar szerelőkkel, magyar csapatban, Talmácsi Gábor irányításával küzd Rijekában a hétvégén ? tudtuk meg délután a Szilágyi Erzsébet fasori Budagyöngye Bevásárlóközpontban, a SZEGA Camembert sajt- és sonka szaküzletben. Fotóink Lantai József felvételei.

Talmácsi Gábor folyamatosan edz, hogy karban tartsa magát, de mindemellett sok időt szentel az utánpótlás segítésére is. Hónapok óta pártfogásába vette Bódics Ricsit, aki egy 16 éves motoros palánta, és aki tehetségével és ügyességével azonnal felhívta magára világbajnokunk figyelmét. A közös edzések az első találkozás óta folyamatosak és Talma célja az erőnléti és a szellemi tréningek mellett az átgondolt, tudatos karrierépítés.

Annak érdekében, hogy felmérjék Ricsi jelenlegi szintjét, a fiatal magyar versenyző rajthoz áll az idei utolsó Alpok-Adria sorozat rijekai futamán, melyre a hétvégén kerül sor. Ricsit az Angol utcai MAMI SZKI legtehetségesebb versenymotor-szerelői segítik majd, mellyel kezdetét veszi egy közös, magyar összefogás a magyar motorsport érdekében.

A magyar csapat rijekai szereplését a SZEGA Camembert sajt- és sonkaszaküzlet támogatja. Gábossy Ádám a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy üzletükhöz maximálisan illik az a dinamizmus, profizmus és precizitás, amit Talmácsi Gábor és csapata testesít meg a motorsportban, így részükről nem volt kérdés, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeikhez mérten segítik ezt a projektet.

Nagyon örülök, hogy hétvégén lehetőségünk nyílik élesben is felmérni az erőviszonyainkat. Sok munka fekszik abban, hogy eljutottunk idáig, de mindannyian készen állunk a feladatra. Régen jártam már a rijekai pályán, így számomra mindez egy kis nosztalgia is lesz. Pénteken együtt motorozok majd Ricsivel, közösen megnézzük az ideális íveket, elmondom neki, hogy mikre kell különösen figyelnie és minden korábbi tapasztalatomat megosztom vele, hogy segítsem őt az első igazán komoly nemzetközi megmérettetésén. A cél első körben a tapasztalatszerzés, nem csak neki, hanem mindnyájunknak ? mondta Talmácsi Gábor.

Életem első sajtótájékoztatóján vagyok túl, melyen már nem, mint vendég, hanem, mint főszereplő vehettem részt. Nagyon boldog és izgatott is vagyok egyben. Tudom, hogy a célba érés számomra a legfontosabb a rijekai versenyen, de emellett azért szeretnék minél jobb helyezést is elérni. Szeretném bizonyítani Talmácsi Gábornak, hogy jók a megérzései velem kapcsolatban, helyem van a nemzetközi mezőnyben és méltó leszek arra, hogy segítse motoros pályafutásomat ? tudtuk meg Bódis Ricsitől.

Már akkor, amikor megtudtuk, hogy Talmácsi Gábor vette szárnyai alá Ricsit és közösen edzenek, nagyon megörültünk, hogy a versenyző-utánpótlásba egy tehetséges fiatal mellé egy komoly ?mesterember? került. Talmával az év folyamán többször is beszéltünk egy lehetséges közös feladatról, aminek az idei csúcspontja Ricsi rijekai indulása. A versenyszerelői programunk jól illeszkedik ebbe a tervbe, hiszen a szerelőgárda gerincét fiatal, tehetséges szerelőink adják. Számunkra már ma elkezdődött a versenyhétvége. A sajtótájékoztató után elvégezzük az utolsó simításokat a motoron a műhelyben, majd holnap indulunk Rijekába. Mi is nagyon motiváltak vagyunk és bízunk a közös sikerekben ? bizakodott Lévay Károly, Magyar Motorkerékpár Szakközép- és Szakiskola igazgatója.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ricsi jól ment Rijekában | ZETApress

Szóljon hozzá!