ZETApress

hírportál

Ricsi jól ment Rijekában

Minden kitűzött célt teljesített a Talmácsi Team, Bódis Ricsi 13. lett vasárnap Rijekában, az Alpok-Adria Bajnokságon. A Talmácsi Gábor által irányított csapat sikeres hétvégén van túl, minden kitűzött célt teljesítettek ? tudatták sajtósaik.

Ricsi napról-napra, edzésről-edzésre fejlődött, gyorsult és a versenyen is oda tette magát és nemcsak célba ért, hanem a 13. helyen zárt. Már a bemelegítő edzés jól sikerült a magyar alakulatnak, így bizakodva várták a versenyt. A futam előtt Talmácsi Gábor még átbeszélt néhány dolgot tanítványával, majd mindenki készült a rá váró feladatra.

Ricsi jól kapta el a rajtot, de nem sokkal később egy bukás miatt félbeszakították a versenyt és kezdődött minden elölről. Verseny közben legjobb köridején is javított 1 másodpercet, ezzel maximálisan eleget tett mentora tegnapi kérésének. A rijekai Superstock 600 kategóriát Luka Decko (SLO) nyerte, második Luca Tommasini (I) lett, harmadik Lukas Jasensky (SK).

Fantasztikus hétvégén vagyunk túl, gratulálok Ricsinek az eredményhez és büszke vagyok rá az elvégzett munkája miatt. A kitűzött célokat teljesítettük, felmértük az Alpok-Adria bajnokságon belüli erőviszonyokat, Ricsi élesben gyűjtött tapasztalatokat, kihozta a Hondából, amit lehetett, így elégedetten indulunk haza. Nagyon köszönöm a MAMI Szakközépiskolának és szerelő diákjainak a segítséget és a hétvége során nyújtott profi munkát, valamint a Szega Camembert sajt és sonkaszaküzletnek a támogatást, hogy itt lehettünk a mai rijekai versenyen. Az eredmény óriási lendületet ad mindenkinek, így még nagyobb motivációval várjuk a közös folytatást ? örvendezett Talmácsi Gábor.

A rajtrácson még volt bennem némi izgalom, de amit megkaptuk a szabad jelzést, hogy indulhatunk, már csak azzal foglalkoztam, hogy jól kapjam el a startot. Viszont alig hogy elkezdődött a futam, történt egy bukás és piros zászlót kaptunk. A második rajt már nem sikerült annyira jól, de a köridőmön javítottam és elég jó tempót motoroztam. Nem kellett volna sok a végén, hogy elkapjam az előttem motorozót, de majd legközelebb ? bizakodott Bódis Richárd.

Jól vette az akadályokat a magyar csapat

Talmácsi Gábor és tanítványa, Bódis Ricsi pénteken együtt motorozott a rijekai pályán, aminek aszfaltminősége pozitív jelzőkkel semmiképp sem illethető. A pálya vonalvezetésének megtanulása komoly figyelmet kívánt, így a három edzésen leginkább ezeket gyakorolta Ricsi és igyekezett rögzíteni az ideális íveket. Ráadásul a kánikula nemcsak a versenyzőket, de a motorokat sem kímélte, közülük nem egy, feladta a küzdelmet. Az első napi tréningek során a Superstock és a Supersport kategória mezőnye együtt edzett, így csak másnap derült ki, hogy a gyors pilóták melyikével kell számolnia Ricsinek a Superstock géposztályban, ahol az ifjú magyar titán is rajthoz állt vasárnap.

Nagyon nehéz a pálya, amihez hozzájön még egy nagyon rossz minőségű aszfalt. Bár az első két edzésen akadtak technikai nehézségeink, Ricsi jól vette az akadályokat. A versenyig még két edzés és egy warm up vár Ricsire. A lehetőségeinkből úgy érzem kihoztuk a legtöbbet és készen állunk a folytatásra. Az időjárás a malajziai hőséghez hasonlít, éppen ezért a folyadékbevitelre is gondosan figyelünk ? mondta péntek este Talmácsi Gábor.

Nagyon bonyolult a pálya, de a végére úgy érzem, egészen belejöttem. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és mindenképpen arra törekszem, hogy ki tudjam használni a lehetőséget és minél több tapasztalatra tegyek szert, hogy fejlődni tudjak, hogy gyorsabb legyek ? mondta Bódis Richárd.

Bódis Ricsi 14. lett a szombati időmérőn

Szombaton csak Ricsi húzta a gázt, míg mentora: Talmácsi Gábor a boxban igyekezett őt segíteni, illetve számos jó tanáccsal látta el, hogy mikre figyeljen, hogy még gyorsabb tudjon lenni. Körről körre egyre lendületesebben motorozott a fiatal magyar, sőt a délutáni tréningen már a köridejét illetően is előrelépés volt látható, hiszen 2 másodpercet javított addigi legjobbján, amit később folyamatosan tartani is tudott. A Superstock 600cc géposztály időmérőjét Luka Decko nyerte, mögötte pedig egy olasz és egy szlovák motoros zárt. Bódis Ricsi, a Talmácsi Team versenyzője a 14. helyen végzett és csapatával optimistán várták a másnapi versenyt.

Igazán elégedett vagyok Ricsivel, hiszen nagyon gyorsan tanul és odafigyel arra, amit mondok. Kicsit furcsánk találom, hogy a Superstock kategória gyorsabb, mint a Supersport ? elvileg ez fordítva szokott lenni ?, de azt is látom, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik gép tunningolt, ami így már nem is annyira meglepő. Mi azonban nem ezzel foglalkozunk. A cél, hogy Ricsi tapasztalatot szerezzen, kihozza a Hondából a legtöbbet, felszabadultan motorozzon, és közben fejlődjön. Ha sikerülne még fél másodpercet gyorsulni körönként, akkor a hétvégét illetően egy szavam sem lehetne ? mondta Talmácsi Gábor az időmérés után.

Kellettek a mai edzések is, hogy ráérezzek a Hondára és felszabadultan tudjak motorozni. Nagyon hasznos tréningeken vagyok túl. A reggeli időmhöz képest 2 másodpercet sikerült javítanom, amihez a jó gumiválasztás is hozzájárult. Gábor és a szerelők is sokat segítenek, én pedig jó diákként igyekszek minél gyorsabban tanulni. Izgatottan várom a holnapi futamot. Nagyon sokat jelent számomra, hogy itt lehetek és indulhatok ezen a nemzetközi versenyen ? mondta Bódis Richárd a vasárnapi verseny előtt, ahol ? mint fentebb megírtuk ?, 13. lett. Gratulálunk!

Szóljon hozzá!