ZETApress

hírportál

Sprint a tavon

A világ legjobb kajak-kenusai a Városligeti-tavon. Ultra rövid távú sprint verseny augusztus 27-én, szombaton 16 órától, egy héttel a szegedi MOL Kajak-kenu Világbajnokság után és az elő-olimpia előtt, Budapest szívében, a városligeti Csónakázó-tavon ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón, a Benczúr Hotel Budapest-termében.

Itt méri össze gyorsaságát a világ legjobb 32 kajak-kenusa ? többek között a verseny napján 29. születésnapját ünneplő Kucsera Gábor ? a Red Bull Vízisprint ultrarövid távú meghívásos kajak-kenu sprint versenyén. A Magyar Kajak-kenu Szövetség társszervezésében életre hívott, mindössze 100 méteres sprint verseny során 4 versenyszámban (női kajak egyesben, férfi kajak egyesben, férfi kenu egyesben és véletlenszerűen összesorsolt kajak vegyes párosban) hirdetnek bajnokot. A sportrendezvényt a Fonogram-díjas Compact Disco élő koncertje zárja egy különleges vízi színpadon.

A Red Bull és a Magyar Kajak-kenu Szövetség ultrarövid távú kajak-kenu versenye a Városligeti-tó vizén, a Szépművészeti Múzeum Art on Laké időszakos kiállítás szobrai között lesz. Egy héttel a szegedi sikervébé után a világ legjobb 32 kajak-kenusa újra megmérkőzik egymással a Vajdahunyad vára tövében. A meghívásos versenyt nemcsak az egyedi helyszín, hanem az ultra rövid sprint táv teszi még különlegesebbé: a 4 versenyszámban rajthoz álló sportolók mindössze 100 méter távon mérik össze gyorsaságukat.

A női és a férfi kajak, valamint a kenu egyes versenyszámban, illetve hazai és külföldi versenyzőkből véletlenszerűen összesorsolt vegyes páros versenyszámokban elindul többek között Kozák Danuta (olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok), Paksy Tímea (többszörös világ- és Európa-bajnok), illetve Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok), Kammerer Zoltán (háromszoros olimpiai és világbajnok) és a verseny napján 29. születésnapját ünneplő Kucsera Gábor (kétszeres világbajnok és olimpiai negyedik helyezett) is.

A pénzdíjas viadalon olyan külföldi nagyágyúk szállnak majd vízre a magyarok és egymás ellenében, mint például a K?1 200 méter jelenlegi világ-és Európa-bajnoka, Edward McKeever, vagy a C?1 200 méter Európa-bajnoka és háromszoros vb-bronzérmes Jevgenij Shuklin. A profik mellett bár csak csónakkal, de az ország ismert arcai is lapátot ragadnak és összemérik tudásukat. Személyük egyelőre hétpecsétes titok!

Örülök a kezdeményezésnek, nálunk Angliában is probléma, hogy a városi nyüzsgéstől messze rendezik a kajak-kenu viadalokat, ráadásul ott közel sem annyira népszerű a sportág, mint Magyarországon ? mondta a sajtótájékoztatón részt vevő Ed McKeever. ? Az ilyen versenyek közelebb hozzák a szurkolókhoz a kajak-kenut, biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres lesz a szombati Red Bull Vízisprint.

A küzdelmes nap eredményhirdetése után az egyedi helyszínt még különlegesebbé téve, úszó színpadon ad majd koncertet a Feel the Rain című számának legújabb klipjével nemrég debütált Compact Disco. A páratlan koncert után a napközbeni hangulatért felelős Dj. Whiteboy zenéri bulizhatnak majd éjszakába nyúlóan a jelenlévők. A rendezvényt élőben közvetíti a DigiSport, rádiós média partnere pedig a Class FM. A végső rajtlistáról és a döntő pontos menetéről további információk idekattintva elérhetők.

A nap programja: 16-tól 19 óráig kajak-kenu sprint verseny, 19-től 19:45-ig Compact Disco. A 3 leggyorsabb Red Bull MOBILE előfizető, aki az augusztus 15-i héten a Red Bull MOBILE portálon feltett kérdésekre helyesen válaszolt, közvetlen közelről, a tó közepén elhelyezett csónakokból követheti figyelemmel partnerével együtt a verseny izgalmait!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Több ezren a regattán | ZETApress

Szóljon hozzá!