ZETApress

hírportál

Sérülten a borok útján

Lázár László és Szabó Barna János 76. rajtszámmal indul augusztus 26-án reggel a Parlament elől a 16. Magyar Borok Útja Rallyen ? derült ki a ma déli sorsoláson a gellérthegyi Búsuló Juhász étteremben, ahol a Juhász Testvérek Pincészete egri boraival koccinthattunk. A rajtszámokat Orosz Barbara húzta ki.

Laci már harmadszor indul a versenyen, de 2009-ben és ?10-ben még nem tudtuk, hogy ma már VV Laciként ismerhetjük. Lehet, hogy nem is üzlettársával, hanem VV Gigivel lesz egy kocsiban, míg János Eke Zsolt társaként versenyez. Két kiadó hely van még a százból a futamom, így Giginek is van esélye az indulásra. Utána döntik majd el, hogy a 730-as dízel Mercedest és a Siroki dzsipet hogyan osztják el egymás között, mivel kocsinként csak ketten-ketten mehetnek.

Laci besínezett bal-karral érkezett a Gellérthegyre, mert szombaton Komáromban megsérült. Nem csak három ujja, hanem három bordája is eltört, sípcsontja pedig megrepedt. Nem karambolozott, komoly bunyóba keveredett, de megérte neki! Sikerült az 5. Ju-Juitsu danvizsgája. Harminc ellenféllel küzdött meg a Városi Sportcsarnokban 1 óra 16 perc alatt 30-szor másfél perces küzdelemben. Legsúlyosabb ellenfele 145 kilós és 202 centis, a legkönnyebb 74 kilós és 172 centis volt, mindannyian fekete övesek a küzdősportok különböző ágaiból.

S miért tartott a csata 45 perc helyett 76-ig? Mert többször kiütötték, s ilyenkor 2-2 perce volt az újbóli talpra állásra. Mivel ez mindig sikerült neki, a vizsgakövetelményeket is teljesítette. Ezt már pénteken el kellett kezdenie egy 1200 elemből álló bemutatóval. Nem számolta, hány elemig jutott, a sokadiknál a vizsgabizottság leállította, s a gyógyító tevékenységét kellett ismertetnie. Ez is sikerült, így nyugodtan készülhetett a szombat esti küzdelemre.

A Sportcsarnokba 280-an váltottak jegyet, s további százan VIP-jegyesek voltak. Este 6-kor VV Béci fellépésével kezdődött a program, Laci háromnegyed 8-kor kezdett. Tíz magyar és négy külföldi ellenfél várt rá, akik felváltva jöttek be többször is a 30 menetben. A 29-ben ketten, míg a 30-ban hárman támadták, de sikeresen túlélte. Igaz, utána a helyszínt biztosító mentők és orvosok rögvest Budapestre hozták, sérülései minél tökéletesebb ellátására. A sínt a jövő hét közepén veszik le, így a borok útján már mindkét kezét használhatja az autóvezetéshez. Az augusztus 27-re tervezett komáromi utcabált viszont a rallye miatt szeptember 3-ra halasztották.

A három napos bortúrán 13 pincészetet és két pálinkafőzőt látogatunk meg, s Lacinak egyikkel sincs üzleti kapcsolata. A versenytől azt reméli, hogy a július 8-án megnyílt éttermébe sikerül közülük új beszállítókat találnia, s jobbnál-jobb dunántúli boraikkal fokozni a kínálatot. A jövő vasárnapi Bara hotelbeli díjkiosztó gálán már erre is választ kapunk. A R.E.G.Ő. Kft. a tombola és a borárverés bevételével az Afrikai-magyar Baráti Társaság kongói kórházépítését támogatja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Összeállt a nagy csapat | ZETApress

Szóljon hozzá!