ZETApress

hírportál

Hölgyek a Ringen

A magyar autósport legrangosabb eseményének első napján, pénteken az UNIQA Lotus Ladies Cup mezőnye időmérő edzést teljesített, az eddigiekhez képest teljesen új forgatókönyv szerint. Az autók a kupa számára a modellautó pályán kijelölt helyről pontos időpontban, felvezetéssel jutottak fel a boxutcába, ahonnan aztán folytatták útjukat a pályára.

A 30 percnyi edzésen Bús Edina futotta a legjobb időt, megelőzve Budaházi Nórát, aki már az első körének eredményével bebiztosította a második rajthelyét. A harmadik leggyorsabb időt Bende Adrienn teljesítette, míg Walterné Dancsó Adrienn a negyedik helyről küzd majd meg az ellenfelekkel. Már négyük csatája is nagy izgalmakat ígér, és akkor még nem beszéltünk a többiekről, akik közül még szinte bárki beférhet az élbolyba ? tudtuk meg Répa Katától.

A lányokat nagy izgalommal tölti el, hogy zsúfolt lelátók előtt róhatják majd a köröket, de legtöbbjük, saját bevallása szerint, próbál inkább a pályára és az autóra figyelni. Az új kupa sorozatot egyre többen kísérik figyelemmel, de ez a különleges alkalom ismét páratlan lehetőséget jelent újabb érdeklődők megnyerésére, ezáltal a szakág népszerűsítésére is. Ennek tekintetében mindenképp fontos és izgalmas hétvége vár a lányokra, természetesen senkinek sem mindegy, hogyan szerepel majd a legtöbb nézőt vonzó hazai megmérettetésen.

Nyilatkozatok az edzés után

Bús Edina: Nagyon örülök az első helynek, nagyon féltem, hogy az utolsó körben valaki rám ver egy pár tizedet. Nem volt túl jó a pálya, de még mindig jobb volt, mint a WSR-en, vagy a WTCC-n, nem csúszott annyira. Örülök nagyon, várom a holnapi versenyt. Remélem, hogy jó küzdelem lesz, és talán egy kis eső is.

Budaházi Nóra: Nagyon örülök a második helynek, még talán jobban is, mint az elsőnek, mert a legutóbbi két futamon, ahol első lettem időmérőn, az nem hozott szerencsét. Amikor pedig futamot nyertem, harmadik, vagy negyedik helyről rajtoltam. Nem is akartam olyan nagyon első lenni, ez így tökéletesen megfelel. A kocsim sem volt az igazi. Az első köröm nagyon jól sikerült, de utána utol értem a többieket, pedig próbáltam lemaradni, hogy legyen olyan köröm, hogy ne zavarjon senki. De akiket utol értem, annyira belassítottak, hogy ez a köröm el is ment, valahogy ki is zökkentem a ritmusból.

Tulajdonképp az első köröm idejével öt-hat körig vezettem, aztán Edina behozta a lemaradását, így lettem második. Bende Adri és Dancsó Adri lesz még körülöttem, biztos, hogy lesz egy kis csetepaté, főleg az első kanyarért, de megpróbálom összehozni úgy, hogy a lehető legjobban jöjjek ki belőle, utána megpróbálok minél jobbat autózni. Mindenképp szeretnék már a pódiumra felállni. Az elmúlt három versenyen nem sikerült kupához jutnom. Maximum a csapat kupát vihettem haza, ha a többiek megengedték, hogy éppen én legyek a soros. Rossz szériám volt mostanában, remélem, most nem fogok leszerepelni ennyi néző előtt.

Bende Adrienn: Megmondom őszintén, a jelen állapotom szerint kielégítő a harmadik helyezés. Szerettem volna végre egyszer elsőként rajtolni a mezőnyben, de ez most sem sikerült. De azt gondolom, talán a hét végén majd több szerencsém lesz. Ha megnézzük az össz pontszámokat, a lányok már szorosan feljöttek egymásra, nekem is elég rizikós a második helyem, úgyhogy szeretném ezt megtartani, illetve tovább erősíteni az előnyömet. Kettős érzés van bennem a futammal kapcsolatban. Néha, amikor kinézek a lelátóra, kicsit megdöbbenek, hogy mennyi embert látok, de alapvetően megpróbálom kikapcsolni a külső tényezőket és csak a versenyzésre koncentrálni.

Walterné Dancsó Adrienn: Nem vagyok elégedett, hogy őszinte legyek. Az első sorba vártam magam, vagy legalább az első háromba, de igazság szerint nem is az eredmény lepett meg, mert nyolc – tized a pole pozíciótól nem annyira rossz, inkább az, hogy más volt a pálya, mint amire számítottam. Azt gondoltam, ennél sokkal jobban fog tapadni, a féktávok megtalálásával volt némi problémám. Fél óra ennyire volt elég, de nem vagyok elkeseredve, várom a versenyt. Nagyon örülök, ha minél több ember előtt versenyzünk, hiszen annál többen tudnak rólunk és a magyar gyorsasági autósportról. Örülök, ha terjeszthetem, és, ha páran úgy gondolják, hogy más versenyen is megnéznek minket, akkor már tiszta haszon.

Dr. Bánki Ágnes: Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel. Nem volt jó a rádióm, és láttam, hogy az eredményem nem túl jó, magamban elkönyveltem, hogy a hetedik, nyolcadik helyre lesz elég. A versenyen inkább megpróbálom majd függetleníteni magam a sok embertől és csak a pályát figyelem.

Benik-Garami Anett: Nem annyira örülök ennek a mai eredménynek, van egy kis gond az autóval, egy picit dadog, megtorpan, de most meg fogják nézni. Egyszer ki is jöttem, és teljesen leáramtalanítottuk az autót, aztán egy két körig jó volt, de aztán újra előjött ez a probléma. De nem fogom az autóra, biztos én sem voltam annyira jó formában, lehetett volna jobb időt menni, de most így sikerült. Úgy érzem, több van bennem, sokkal jobb időket tudok menni, de majd megpróbálom holnap a versenyen. Annak, hogy ennyi néző van, nagyon örülök, remélem, hogy jó kis hétvége lesz.

Sas Szilvia: Úgy érzem, nem voltam elég akaratos a guminyomás tekintetében, és nem úgy viselkedett az autó, ahogy szerettem volna. Nem sikerült eltalálni azt a beállítást, amit én szeretek, és az eredményem sem lett olyan, mint amilyet gondoltam. A versenyig még kitalálom, hogy mit változtassunk, és majd meglátjuk. Én megpróbálom a maximumot kihozni.

Kiss Ramóna: Talán időmérőn egyszer voltam harmadik, az volt a legjobb helyezésem, de egyelőre nem vagyok elkenődve, mert a harmadiktól a nyolcadik helyig mindenki 2:18-at ment, tehát tizedeken és századokon múlt a sorrend. Egy hónapja nem ültem autóban, ez most meg is látszódott. ha a múltkori versenyt nézzük, remélem, ez a nyolcadik hely szerencsét hoz. Akkor is nyolcadikként rajtoltam és harmadikként futottam be, Bízom benne, hogy ez most is így lesz. Öten ugyan azt az időt futottuk, szerintem nagyon nagy harc lesz holnap. Ráadásul F1-es betétfutam plusz adrenalint hoz majd mindannyiunknak, még jobban bizonyítani akarunk.

Kőváry Anett: Örültem, hogy száraz pályán mentünk, habár egész délelőtt lógott az eső lába, de beprogramoztam az agyam arra, hogy ma itt bizony nem fog földet érni az a bizonyos végtag, szóval végül nem esett. A pálya viszont rettentően koszos volt, máshogy viselkedett az autó a kanyarokban, mint korábban valaha is, nem csoda, hiszen nem mentünk még Forma1-es autók után soha. Gyorsan meg kellett tapasztalni az új körülményeket, mert rövid volt az időmérő, szabadedzés híján pedig csak az első pár körben tudtuk felmérni a terepet.

Az egyik körömben, a hármas kanyarban túl gyorsan fordítottam jobbra a kormányt, teljesen kicsúsztam a bal oldalon, de szépen vissza tudtam hozni az autót, s legalább megnéztem, csúszik-e az új műfű. Folyamatosan gyorsultam, a legjobb időmet az utolsó előtti körömben futottam. Sajnos mentálisan most nem voltam a topon, nem tudtam száz százalékosan koncentrálni, pedig lehettem volna én is 2.19 alatt, mint a többiek. De bízom benne, hogy ez az idő is elég lesz ahhoz, hogy tudjak menni a versenyeken a mezőnnyel. A bérletes 9. helyemről rajtolok, ezt viszont már jópofának találom.

Nánási Ördög Nóra: Az előző futamot ki kellett hagynom, mert nem voltam Magyarországon, azóta nem is volt alkalmam a pályán menni, így a Hungaroring egy kicsit most megint újnak tűnt. Igazából mindig magammal harcolok, meg a saját időmmel, és az a cél, hogy jól érezzem magam. Most azt éreztem, hogy bele adtam mindent, és nem maradtam le olyan nagyon a többiektől, ez már nekem egy óriási élmény. Elég korán van a futamunk, talán nem is jönnek ki még olyan sokan, de lehet, hogy ez csak egy naiv gondolat és tele lesz a lelátó. Szerintem engem ez spannolni fog. Az gondolom, az ember mindig szeret bizonyítani, szereti, ha valaki elismeri, amit csinál. Remélem, nem leszek teljesen utolsó, azt gondolom, engem tuningolni fognak a nézők.

Nagy Brigitta: Nem vagyok elégedett, mert valahogy nagyon nem feküdt ma nekem ez az egész. Mindig lecsúsztam az ívekről, biztos későn fékeztem, pedig ezen vagyok, hogy leszokjak erről. Ez most nekem megint csak gyakorlás volt, nem edzettem előtte semmit. Múltkor már mentem 2:18-at, most kezdhettem megint elölről. Még kellett volna egy-két hűtő kör, négy-öt után már talán jobban össze tudtam volna rakni. Remélem, hét végén jobb lesz, de most nagyon nem találtam magam.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hölgyek az urak előtt | ZETApress

Szóljon hozzá!