ZETApress

hírportál

Hölgyek az urak előtt

Különleges élményben részesültek az UNIQA Lotus Ladies Cup résztvevői, hiszen a nyolcadik és kilencedik futamon a Formula?1-es pilótákat megelőzően foglalhatják el a pénteki sorrend alapján a rajtrácsot a Hungaroringen ? tudtuk meg Répa Katától.

A Magyar Nagydíj betétfutamaként az eddigiekhez képest jóval több néző előtt zajlott már a szombati 8. futam is. A lányok, az érdeklődést látványos és izgalmas futammal hálálták meg, ütközésekkel, kicsúszásokkal tarkítva. A rajt után Walterné Dancsó Adrienn bizonyult a legvehemensebbnek, azonnal támadta Bús Edinát, akivel egy picit össze is csattantak. Ezzel Adrienn az élre tört, míg Edina a harmadik helyről kezdte meg a felzárkózást.

A negyedik körre már megelőzte az addig második Budaházi Nórát, majd egy körrel később revansot is vett Walternén, és, ahogyan azt már megszokhattuk, fantasztikus versenyzéssel elsőként gurult be a célba, esélyt sem adva Walternének a helycserére. Bende Adrienn négy körön keresztül negyedikként követte az élmezőnyt, majd Budaházi hibájának köszönhetően végérvényesen fellépett a harmadik helyre. Budaházi, aki rossz pillanatban adta előzésre a fejét, kicsúszott, és a negyedik helyre hozta vissza autóját, kis híján összeütközve az érkező Bende Adrival.

A nyolcadikként rajtoló Kiss Ramóna hamar feltornázta magát az ötödik helyre, és végig meg is tartotta azt. Eközben a középmezőnyben ádáz küzdelem folyt, Dr. Bánki Ágnes, Sas Szilvia és Benik-Garami Anett között. Dr. Bánki ügyesen védte helyét Sas Szilvivel szemben, míg Benik-Garami Anett mindent megtett, hogy megfogja a szendvics közepén küzdő Szilvit. A harc eredményeképp Szilvi ki is lökődött a kavicságyra, ahonnan végül szerencsésen kikászálódott és folytatta útját. Anett csak rövid ideig élvezhette ez előrébb jutást, a következő kanyarban ugyanis ő is kipördült. Ám az ő sóderágy látogatása már komolyabb következménnyel járt, az autó irányíthatatlanná vált, így Anett feladta a küzdelmet.

A még az autóval való ismerkedés, tapasztalatgyűjtés fázisában tartó Nagy Brigitta a nyolcadik helyre futott be. A már szinte megszokott sereghajtó duó, Nánási Ördög Nóra és Kőváry Anett is megvívta a saját harcát. Anett eleinte még Nóri előtt autózott, majd egy igen látványos pörgést mutatott be, aminek következtében kis ideig a menetiránnyal szemben találta magát, majd újra rátalált a helyes útra, és a tizedik helyen zárta a sort.

Az első öt helyezettre a futamot követően nagy meglepetés, egyben nagy megtiszteltetés várt. Frank Tamás úr felkérését elfogadva, Niki Lauda adta át a díjakat a lányoknak, akik ezt a pillanatot biztosan soha nem felejtik majd el. Folytatás a vasárnap délelőtti 9. futamon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vasárnapi száguldás | ZETApress

Szóljon hozzá!