ZETApress

hírportál

Csak bronz jutott a végén

Nagy napra, az utolsó vb-futam napjára virradtak ma reggel a GP mezőny versenyzői. Mindenki jó előjelnek tartotta, hogy már a bemelegítő edzések előtt sütött a nap és alig lehetett felhőt látni az égen ? tudatta a WCC.

Talmáék bemelegítése 8:40-kor kezdődött. Gábor az 1. számú motorjával ment ki a pályára, de végül egy esés miatt kénytelen volt a 2. számúval zárni azt. Így is sikerült a második leggyorsabb időt teljesítenie. A versenyre aztán kicseréltek minden sérült alkatrészt a szerelők a Brigitta névre hallgató motorján és hatalmas motivációval várta az utolsó 125-cc-s versenyét. Az első rajtkockából indult és sikerült meg is tartania helyét a start után. Aztán az első kör végén, amikor a célegyeneshez érkeztek, történt valami. Akkor még a kívülállók nem tudhatták, hogy mi, csak azt látták, hogy Talma visszacsúszik, majd néhány körrel később elesik.

A versenyt Simone Corsi nyerte, akivel a magyar motoros versenyben volt a vb 2. helyéért. Terol lett a második és Di Meglio a harmadik. A végeredmény: 1. Corsi 40:45.715, 2. Terol 40:45.821, 3. Di Meglio 40:45.938, 4. Smith 40:46.491. A vb-összetett végeredménye: 1. Mike Di Meglio 264, 2. Simone Corsi 225, 3. TALMÁCSI GÁBOR 206 pont.

Nem ilyen befejezést terveztem, de a technika ördöge ismét közbeszólt, mint oly sokszor ebben az évben. Sajnos az első kör végén a célegyenesre fordító kanyarban letört a váltókar. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy kiállok, hiszen előbb utóbb esés lesz/lehet belőle, de úgy döntöttem, hogy mindent megpróbálok, hiszen a vb-ezüstérem a tét. Sajnos abban a kanyarban, ahol végül elestem, nem tudtam semmit csinálni.

Sajnálom, hogy nem sikerült teljessé tennem az éremkollekciómat, de örülök, hogy dobogóra állhatok majd a díjátadó ceremónián egy ilyen nehéz szezon után is. Holnap megkezdem a 250 cc-s gyári motor tesztelését, ami ismét hatalmas motiváció. Köszönöm a csapatomnak és a szerelőknek a közös munkát és a szurkolóknak a biztatást és azt a rengeteg szeretet, amit kaptam tőlük. Folytatás jövőre, de már egy kategóriával feljebb ? mondta vb-bronzérmesünk az utolsó idei versenye után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma találkozása a 250cc-vel

Szóljon hozzá!