ZETApress

hírportál

Ha harc, legyen Harc!

Két pálinkafőzde meglátogatása is szerepel az augusztus végi 16. Magyar Borok Útja Rallye programjában ? mondta el Ferjáncz Attila versenyigazgató. Az első nap Agárdon, a harmadikon Harcon kóstol a mezőny.

A mintegy száz páros augusztus 26-án, pénteken reggel rajtol el a 720 kilométeres útra a Parlament elől. Az elmúlt évhez hasonlóan megint mindenki saját kocsival indul. Az első éjszakát a zalakarosi Hotel Karos Spaban töltik. Újdonság, hogy a borokon kívül pálinkákkal találkoznak majd útjuk során.

A két pálinkafőzdét több jelentkezőből választottuk ki ? mondta el a versenyigazgató ?, mert úgy véljük, hogy a kulturált étkezési szokásokhoz a kulturált pálinkafogyasztás is hozzátartozik. Nem csak bor kell az étkezőasztalra, hanem aperitifként pálinka is! A játékok között épp ezért pálinka felismerés is lesz: bekötött szemmel az ital illatáról kell megmondani, hogy mi is van a poharakban.

Attila a többi játéktól is mesélt. Lesznek elméleti és gyakorlati feladatok. A korábbi évekhez hasonlóan megint kell talicskán tolni az útitársat és üvegekre dobálni a karikákat. A tesztlapokon a borokról és az adott térségről lesznek kérdések, de nem maradhat ki a KRESZ sem. Újdonság viszont, hogy az elsejétől hatályos új büntetőpontokról és büntetési tételekről is kérdezik majd a mezőnyt, nem árt tehát ezekből is felkészülni!

A második éjszakát a siófoki Hotel Azurban töltik a párosok. Itt még nem aludtak az elmúlt 15 év során, így ez meglepetés lehet mindenkinek. Innen indulnak aztán tovább vasárnap reggel a Szekszárdi borvidék felé, ahol három borász is várja a csapatot. Igaz, előbb még felkeresik Harcon a családi vállalkozásban üzemelő pálinkafőzdét. Az agárdival szemben ezt jóval kevesebben ismerik, de mint Attila elmondta, kellemes meglepetés éri majd az odalátogatókat.

Négy hét múlva indul a 16. boros futam, e hét végén viszont a 26. Magyar Nagydíj rajtol el a Hungaroringen. Sokszoros rallye-bajnokunk, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke nem tippelt az eredményre. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, a Formula?1-es versenyzők tisztelik, de inkább félik a technikás pályát, s mivel alig lehet előzni a négy kilométeres, kanyarokkal teli körön, izgalmas versenyt, nagy harcot vár vasárnap délután.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tokaji borok a Ringen | ZETApress
  2. Kormányosból társelnök | ZETApress

Szóljon hozzá!