ZETApress

hírportál

Kormányosból társelnök

Schmidt Győző lesz a 16. Magyar Borok Útja Rallye társelnöke az augusztus 26-28-i futamon. A Pannon Borrégió elnöke immár másodszor látja el ezt a feladatot. Délelőtt arról faggattam a bonyhádi boros gazdát, hogyan került kapcsolatba a versennyel.

Győző hat éve indult először a magyar borvidékeket bejáró autóstúrán. Az első években ő is a kormánykeréknél ült, versenyzett és látogatta kollégái pincéit. Tavaly érte aztán Regőci Attila producer felkérésre, hogy vállalja el mellette a társelnöki feladatot. Mivel ő a borokban van otthon, így számára a borospincék becserkészése, a boros gazdák megnyerése volt a fő feladat.

Tavalyi munkája egyszerűbb volt az ideinél, hiszen az útvonal akkor csak a Pannon Borrégiót érintette, ahol ő otthonosan mozog. Az idei ennél bonyolultabb lesz, mert a Balatoni Borrégiót is útba ejtik, a Balaton déli partjáról átmennek az északira. A két pálinkafőzde mellett 13 borospincét látogatnak meg a három napos út során. Egyikük a Somlói Borvidék, a Tornai Pincészet, amelyik egy új hely lesz a 15 éves verseny eddigi történetében.

Persze a társelnöknek ez a táj sem lesz idegen, mert Tornai Tamás a Magyar Szőlő- és Borszövetség elnöke, még Schmidt Győző az alelnöke, így nem kellett sokáig győzködnie kollégáját a somlói vendéglátásra. A boros gazdák amúgy is örömmel fogadják a futamot, a sportbarátságok mellett borbarátságokat kötnek. Sokan visszajárnak hozzájuk borozni és finom boraikat megvásárolni a versenyzők közül, mert a borkultúránkhoz nem csak a borok, de a pincészetek ismerete is hozzátartozik.

A társelnök a futamon is vezet, de most nem versenyez. Saját Audiján kíséri a mezőnyt, s csak a harmadik nap előzi meg őket, amikor Bonyhádra igyekeznek. Itteni borospincéjébe neki kell legelőször megérkeznie, hogy társelnökből vendéglátóvá válva a saját boraival kínálhassa meg a többieket. A vasárnap esti záró gálán aztán majd tovább borozik a 16. boros futam résztvevőivel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Igyál, vagy vezess! | ZETApress

Szóljon hozzá!