ZETApress

hírportál

Tíz érmet vár a kapitány

Kialakult az augusztusi MOL Kajak-kenu Világbajnokságra készülő magyar válogatott összetétele ? tudtuk meg a Magyar Kajak-kenu Szövetség délelőtti sajtótájékoztatóján, melyen bemutatkozott az év legfontosabb hazai rendezésű sporteseményén rajthoz álló 48 magyar versenyző!

A csepeli Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központban rendezett sajtótájékoztató résztvevői a magyar válogatott tagjain kívül Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitány, Dr. Baráth Etele az MKKSZ elnöke és Schmidt Gábor, a Szeged 2011 szervezőbizottságának elnöke vett részt. A sajtótájékoztatót követő fogadáson lehetőségünk nyílt a versenyzőkkel és sportvezetőkkel való interjú készítésére, valamint csapatfotózásra is. Ekkorra érkezett meg a ?büféújságírók? népes hada is.

Ideális a csapat korösszetétele ? emelte ki mondandójában Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. ? Itt vannak azok a versenyzők, akik már 10-15 éve szállítják az eredményeket és azok a fiatalok is, akik már 17 évesen helyet követelnek maguknak a világ legjobbjai között. A magyar válogatott még soha nem vágott neki ekkora létszámú csapattal egyetlen világversenynek sem, a minél több olimpiai kvóta megszerzése érdekében ugyanis nincs lehetősége számhalmozásra a legtöbb versenyzőnek.

A szervezőbizottság elnöke, Schmidt Gábor szerint a sportolók páratlan lehetőség előtt állnak. ? A magyar szurkolók nagy része már megvette magának a jegyét, biztos vagyok benne, hogy páratlan lesz az atmoszféra, ez pedig helyezésekben mérhető segítséget jelenthet ? mondta az MKKSZ főtitkára. ? A létesítmény gőzerővel készül, rengeteg szempontból meg fog újulni! Reményeink szerint a kivitelezők tartani tudják a határidőt, és kész lesznek augusztus 4-re, semmi akadálya nem lesz annak, hogy megszervezzük minden idők legszínvonalasabb világbajnokságát.

Storcz Botond felnőtt kapitány elmondta, hogy a célegyenesben van a válogatott felkészülése: ? Mielőtt a gyorsasági válogatottról beszélnénk, szeretném elmondani, hogy nagyon elégedett vagyok a hétvégi Maraton Európa-bajnokságon elért eredményekkel, hiszen minden szakágban sikerült aranyérmet szereznünk. A MOL Világbajnokságon induló válogatott tagjai fegyelmezetten készülnek.

A csapat nagyon vegyes összetételű, 16 újonc szerepel benne, férfi kajakban rajthoz áll a válogatott korelnöke, a 39 éves Beé István és a még nem egészen 17 esztendős Tótka Sándor is. Versenyzőként van Szegeddel kapcsolatban némi hiányérzetem, 4 ezüstérmet szereztem pályafutásom során a Maty-éren. Remélem, hogy a Ti eredményeitek majd pótolják az én hiányérzetemet is! ? szólt a válogatott tagjaihoz Storcz Botond, majd újságírói kérdésre elmondta, hogy az Európa-bajnoksághoz hasonlóan 10 érmet vár a válogatottól a világbajnokságon is!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Államtitkári szemle | ZETApress

Szóljon hozzá!