ZETApress

hírportál

Talma a Kékszalagon

Reggel 9-kor startolt el a 43. Kékszalag vitorlás verseny, mely Európa leghosszabb távú tókerülő versenye. Összesen 588 indulót regisztráltak a szervezők, mely szinte alig tér el a 2009-ben nevezett hajók számától, ami 594 volt ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Idén az egyik versenyhajó fedélzetén foglal helyet ? immár nem első alkalommal ? világbajnok motorosunk, Talmácsi Gábor is. Az NJL csapat egy 35 lábas vitorlással vág neki a versenytávnak és a csapat minden tagja elszántan küzd, hogy szép eredményeket érjenek el kategóriájukban. A csapat kapitánya: Scholtz Imre, a legénység: 8 fő + Talma.

A Kékszalag Európa leghosszabb nagyhajós távolsági versenye a Balatonfüred ? Kenese ? Siófok ? Tihany ? Keszthely ? Balatonfüred útvonalon. Hagyományos verseny, első ízben 1934-ben, majd kétévenként rendezték meg, de a háborús évek miatt 1945-ig csak öt Kékszalagot rendeztek. A háború után első alkalommal 1947-ben, majd 2001-ig minden páratlan évben rendezték a Tókerülő Gyorsasági Kékszalag-versenyt. Utána már évenként álltak rajthoz a hajók. A Kékszalag rekordjaként nyilvántartott 10 óra 40 perces időt a Nemere II. nevű 75-ös cirkáló tartja, néhai Németh Istvánnal a kormánynál. A rekord azóta is megdöntésre vár!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma a vízen is aranyos | ZETApress

Szóljon hozzá!