ZETApress

hírportál

Sikeres belapátolás

Zágrábi magyar mérleg: 4 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérem. 13 éremmel zárta a magyar válogatott a zágrábi U23-as és ifjúsági Eb-t. Vad Ninetta egyesben lapátolt be két aranyat! ? tudatták az MKKSZ sajtósai.

13 érmet gyűjtött a magyar csapat a hétvégi korosztályos Európa-bajnokságon Zágrábban. Az U23-as csapat mérlege 3 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzérem, az ifjúságiaké pedig 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem. A legeredményesebb versenyző Vad Ninetta volt, aki szombaton 1000, vasárnap pedig 200 méteren nyert aranyérmet az U23-as mezőnyben női kajak egyesben.

Szintén Európa-bajnoki címet szerzett 1000 méteren a Medveczky Erika?Sarudi Aliz kajak páros. Érdemes megjegyezni a neveket, hiszen ezen a távon ez a két versenyző képviseli Magyarországot az augusztusi MOL Kajak-kenu Világbajnokságon is. A magyar válogatott negyedik aranyérmét az ifjúsági korosztályban versenyző Székely Máté?Győrfi Tamás páros szerezte meg. Ők olimpiai számban, K?2 200 méteren nyertek. A négy arany mellett, a két korosztályban összesen három ezüst- és hat bronzérmet gyűjtött a magyar válogatott.

Összességében elégedettek lehetünk a zágrábi szerepléssel. Minden szakág szerzett érmeket és értékes helyezéseket, az olimpiai számok eredményeire sem lehet panasz, pedig tartalékos csapattal utaztunk Horvátországba. A legjobb ifjúsági versenyzőink a korosztályos világbajnokságra, az U23-as mezőnyből pedig többen már a szegedi MOL Kajak-kenu Világbajnokságra készülnek ? értékelte a látottakat Hüttner Csaba utánpótlás kapitány.

Szóljon hozzá!