ZETApress

hírportál

Arénában a lovas-tanárok

Mikuláseste 19-en vehetik át a Budapest Sportarénában egyetemi lovas-tanári diplomájukat a Lázár fivérektől. Vilmos és Zoltán ? a többszörös kettes- és négyes-fogathajtó világ- és Európa-bajnokaink ? tanárurak a gödöllői Szent István Egyetemen. Az ünnepélyes aktusra a december 5-6-7-i lovas-show keretében kerül sor ? tudtuk meg a délelőtti, vajdahunyad-várbeli sajtótájékoztatón.

A péntek-szombat-vasárnapi programban megint összeméri tudását a tavalyi győztes Chardon Lázár Zolival. Mint a domonyvölgyi klasszis elmondta, idén már komolyan készül az összecsapásra. Szeretne visszavágni belga ellenfelének. Idén nem lesz a tavalyihoz hasonló rekordkísérlet, idén viszont a díjugrató mellett a fogathajtó világkupát is megrendezhetjük.

A Rippel fivérek most csak hajtani fognak, mert 7. világcsúcskísérletüket az október 19-i Arénapon mutatják be.. Ha tőlük nem is láthatunk mást, mégsem maradunk lovas akrobatika nélkül. Erről Richter Flórián, a Monte Carló-i Cirkuszfesztivál győztese gondoskodik szombat-vasárnap délután. Francois Pignon szabadon száguldó lovaival mutatja be egyedülálló idomító művészetét. Láthatjuk a májusi Nemzeti Vágta dobogósait is. Sajnos a győztes ló néhány hete kimúlt, ezért Suták Vanda Sanya hátán érkezik.

A versenyen és a kísérő programokon mintegy háromszáz ló vesz részt, közöttük vagyonokat érő, ritkán látott négylábúak. Ott lesz az új csodalovunk, Overdose is, kinek képességét sokan máris Kincsem és Imperiál magaslatában mérik. Mythost tavaly búcsúztatták el, idén Superville fejezi be a versenyzést. A sok négylábú elhelyezését szolgáló istállóknak és az Aréna talajának elkészítésére mindössze két nap áll majd december elején rendelkezésre, így roppant szervezetten kell a pályaépítőknek dolgozniuk.

Idén is megrendezik a világbajnok öttusázók és fogathajtók Ride and Drive ? azaz lovaglás és autózás ? versenyét, valamint a sportolók és művészek fogathajtó versenyét. Az előbbiben Hajas László visszavághat Sasvári Sándornak a Nemzeti Vágtán elszenvedett vereségért. Az utóbbiban Talmácsi Gábor is elindul, természetesen motor nélkül.

Apropó: motorkerékpár. Lázár Vili is jól motorozik, komoly kétkerekűje van. Kérdésemre elmondta, hogy mégsem hozza be az Arénába, mert a lovakkal kombinálni a motorozást nem lenne túl szerencsés dolog. Az állatok megijednének, ezért inkább a halk Audiba szállnak át a ló hátáról a versenyzők a kombinált futamon.

A lovak és emberek többször is összemérik erejüket. A magasugróversenyen azt fogják vasárnap este négyen-négyen eldönteni, hogy az ember, vagy a ló jut-e magasabbra. A hendikepes akadályversenyen az ember és a ló mellett agár is fut, s előselejtezőn döntik majd el, hogy melyikük indul leghátrébbról.

Az amatőrök Domonyvölgyben készülnek majd a show-ra. A Lázár Lovasparkban november 26-án gyűlnek össze, ahol a következő sajtótájékoztatót is megtartják. További információk itt találhatók. A Mikulás és krampuszai már az első este megérkeznek az Arénába.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megvan a hetedik
  2. ZETApress » Mikulás az Arénában

Szóljon hozzá!