ZETApress

hírportál

Mikulás az Arénában

Nyitónap a világkupán ? 1.

Rénszarvas és pónifogat is érkezett tegnap délelőtt a Papp László Sportarénába. Velük volt a Mikulás is. Remek show-műsort adtak a nézőteret megtöltő gyermekeknek, akik ezen a délelőtt ingyen léphettek be a sport- és kultúra szentélyébe a II. Lovas Világkupa nyitónapján.

A háromnapos eseményt a tavaly decemberi siker után idén is megrendezik. Előkészületeikről korábban mi is beszámoltunk. Több száz ló és lovas érkezett az aréna alatti mélygarázsba, melyet pár nap alatt istállókká alakították át. Odakünn hűvös a levegő, a négylábúaknak jobb a fedelesben versenyezniük.

Nem csak a díjugratásban, de idén a fogathajtásban is világkupát rendeznek, de a lovak mellett agarak is futnak majd. Nem csak versenyeznek, bemutatókat is tartanak a négylábúakkal gazdáik. Naponta fellép lovasakrobata-csapatával Richter Flórián, az idei Monte-carlói Cirkuszfesztivál Aranybohóc-díj győztese. Csodálatos produkciójuk után szebbnél-szebb kosztümöket is láthattunk a nemzetközi díjlovagló pas-de-deux nagydíj zenés kűrjeiben.

Tegnap az év galopp- és ügetőlovát láthattuk, ma Overdose-t vezetik fel. A kaszkadőr bemutatók mellett ma a média- és sportsztárok fognak lovakat hajtani. Versenyük a lovak és lóerők igazi csatája lesz, mert a ló hátáról Audiba átszállva kell célba érkezniük. A show ma délelőtt 10-kor folytatódik.

Vidámságot hoz Bútor Télapója

Amíg a négylábúak az Arénában küzdenek, addig Bútor Robi négykerekűjével ismét a magyar közönség előtt a szabadban fog versenyezni. Nem is küzdeni, mint inkább szórakozni szeretne! A Mikulás Rallye klasszikusan az a futam, amelyen a versenyzők és a közönség is nagyon jól érzik magukat, ezért természetesen Robi is rajthoz áll ? tudtuk meg sajtósától ?, de most nem a Suzukival.

Egy Mitsubishi EVO IX-es versenyautóval indulok majd el a Milulás Rallye-n, és Tóth Vili ül majd mellettem. Azért erre az autóra esett a választásom, mert júliusban, Veszprémben már versenyeztem vele egy rendezvényen, és annyira megtetszett, hogy már akkor elhatároztam, hogy a Mikulásra szeretnék egy ilyet bérelni! Egy kicsit magamat is megajándékozva a közönségnek fogok autózni ? mesélte Robi Székely-Nagy Katának.

Nem sűrűn indultál az utóbbi időben magyar futamon, biztosan jó érzés lesz ismét hazai terepen versenyezni!

Igen, valóban tavaly ősszel voltam utoljára versenyen, illetve idén márciusban a Lada VFTS-sel ?szórakoztunk? egy kicsit. Akkor döbbentem rá arra, hogy mennyivel jobb tét nélkül, vidáman és könnyedén részt venni egy-egy rendezvényen, mint görcsölni az időkön és állandóan bosszankodni. Most egy picit felgyorsított változatban ugyanolyan hangulatban szeretném az időt eltölteni a versenyen, mint a Ladával!

Beszéljünk egy kicsit a jövő évről is, összeállt már nagyjából, hogy milyen versenyeken fogsz rajthoz állni? A madarak VB-ről is csiripelnek?

A jövő évünk még teljes mértékben tárgyalás alatt áll, nem tudok még sokat mondani róla, csak annyit, hogy bizakodó vagyok. Az első választ hamarosan megkapjuk a Suzukitól, már nagyon várom! Az idei három IRC verseny jól sikerült, de sajnos a gazdasági válság az autósportban, és a többi támogatómnál, az építőiparban is nagyon érezteti hatását. Nem vagyok sem pesszimista, sem optimista igazán. Azt tudom, hogy a véremben van az autóversenyzés, muszáj mennem ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen az életem! Nagyjából három futamon mindenképpen rajthoz szeretnék állni, lehet, hogy IRC-n, lehet, hogy egy-két VB futamon is, még nem tudom. Csak azt tudom, hogy megyek, és versenyzek valahol!

Mit szeretnél, mit hozzon Neked a puttonyában a Mikulás a hétvégi versenyen?

Csakis vidámságot és felszabadult versenyzést! Csak akkor van értelme az egésznek, ha élvezi az ember! Ez a verseny erről szól, és szeretném, hogy a közönség is jól érezné magát, ezért mi mindent meg fogunk tenni ennek érdekében is! Ettől függetlenül persze komolyan kell koncentrálni, hogy ne tegyünk kárt az autóban, de azt gondolom, van benne annyi tartalék, hogy belefér a szórakozás!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Folytatódott a show

Szóljon hozzá!