ZETApress

hírportál

Megvan a hetedik

A hetes szám jegyében zajlott a Rippel fivérek újabb rekordkísérlete tegnap este a Papp László Sportarénában. Este 7 óra 7 perckor kezdődött a fiúk hetedik csúcskísérlete, melyet a tavalyikhoz hasonló helyszínen, az ötéves születésnapját ünneplő csarnokban tartottak meg. Körülöttük hét shaolin harcos állt előbb a színpadon, később a ringben.

Idén nem a decemberi lovasbemutatók helyszínén, hanem az Arénapon tarják meg bemutatójukat, írtuk másfél héttel ezelőtt. Most is remek show-műsorral indítottak bevonulásuk után a színpadon. A tíz kilóval könnyebb Viktor tartotta a nehezebb Ferencet, mint tették ezt mindig, az eddigi hat világcsúcsukon. A mostani csúcsbeállítás ebben is változást hozott, mert a ringben aztán a szerepek megcserélődtek.

Kokó és DJ Dominique mikrofonja előtt zajlott a mérlegelés. Az ifjabb Ferenc 92,2 kilogrammot, míg az ugyancsak 180 centiméter magas Viktor csak 83,8-at nyomott. Igaz, a bemutatáskor mindkettőjüket azonos súlyúnak, 90 kilósnak mondták a műsorvezetők, de ki emlékezett ekkor már erre? Mindenki a produkciót várta. S hogy ez mi volt? Mérlegállásban tartotta Viktort Ferenc a ringben, a kupolából lelógatott trapézon.

A fiúk biztosítókötél nélkül voltak, alattuk a ponyvát a shaolinok feszítették. A trapézt folyamatosan húzták fölfelé. Fél percnél tíz, egy percnél húsz méter magasban volt, majd megállt. Két perc után kezdték leengedni. 2:30-nál újra 10 méteren volt, s 2:38-nál aztán Viktor leugrott a ponyvára Ferenc hátáról, befejezve ezzel az attrakciót.

A mentőorvos rögvest ellenőrizte pupillalámpájával a ringben feltápászkodó artista állapotát, de szerencsére nem talált semmi kórosat. (Ha a pupillák nyílása eltérő lenne, agyi történésre lehetne következtetni!) A közjegyzőnő is nyilatkozott: szabályosnak, így hitelesnek értékelte az új világrekordot. Ripper papa is megnyugodott, aki a helyszínem izgult fiaiért. Az RTL Klub kamerája végig forgott, így a ma esti Fókuszban minden újra megláthatunk.

Lovak a Hungexpon

Ha a Rippelek most nem is fogaton léptek fel, mégsem maradtunk lovasbemutatók nélkül. A Hungexpon került sor ezen a hétvégén az EQUIFEST ? A ló ünnepe című kiállításra, melyet korábban mi is beharangoztunk. A háromnapos esemény középső napján megtörtént az új G pavilon ünnepélyes felavatása is.

Holtverseny az élen

Nem a legjobban sikerült az újpestiek diósgyőri kirándulása. A lilák gólnélküli döntetlennel távoztak Miskolcról, így a Kaposváron 1:0-ra nyerő debreceniek nem csak utolérték, de jobb gólkülönbségükkel meg is előzték a 24 pontos fővárosiakat a bajnoki táblázaton.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Folytatódott a show

Szóljon hozzá!