ZETApress

hírportál

Élre állt a Mercedes

Helyet cserét a McLaren-Mercedes a Ferrarival a Formula?1-ben a tegnapi Szingapúri Nagydíjon, mert az olasz istálló pont nélkül zárta az idei 15-ik futamot. Az élről induló, s ott autózó Massa a 17-ik körben ? a biztonsági kocsi bent-létekor ? leszakította a tankoló csövet, s a mezőny végére esett vissza. Innen már csak a 13-ik helyre tudott feljönni. Csapattársa, Raikkönen négy körrel a leintés előtt törte össze az autót, s a 15-ik helyen zárta a futamot.

A második helyről rajtoló Hamilton harmadik lett a Mercedessel, s pontelőnye így három futammal a vége előtt hétre nőtt. Csapattársa, Kovaleinen csak tizedik lett, de így is egy pont előnyt szerzett a Mercedes a Ferrari előtt. Folytatás két hét múlva a Japán Nagydíjon.

A mai 61 körös, villanyfényes futamot a 15-ik helyről rajtoló Alonso nyerte Renault-val, míg a dobogó második fokára Roseberg (Williams-Toyota) állhatott. A pontszerző negyedik-nyolcadik helyre Glock (Toyota), Vettel (Toro Rosso-Ferrari), Heidfeld (BMW-Sauber), Coulthard (Red Bull-Renault) és Nakadzsima (Williams-Toyota) érkezett.

Egyéniben Hamilton és Massa mögött Kubica (BMW-Sauber), Raikkönen, Heidfeld és Kovaleinen a sorrend. A konstruktőrök versenyében is a csapataik vezetnek, mert az élen állók mögött a 120 pontos BMW-Sauber a harmadik. A többiek meg futottak még?

Nyert a Fradi az Üllői úton

Az ESMTK vendégeskedett este Ferencvárosban, s a házigazdák 3:1-re nyertek az NB II Keleti csoportjában. Mivel a listavezető Bőcs 5:0-ra verte Baktalórántházát, maradt a zöld-fehérek egypontos hátránya a második helyen.

A Soproni Liga mindkét tegnapi összecsapásán vendéggyőzelem született. A Nyíregyháza a Hungária körúton verte 2:1-ra az MTK-t, míg a Haladás hasonló arányban győzte le a REAC-ot Rákospalotán, s ezzel a második helyre jött fel az Újpest mögé.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megvertük a csoportelsőt

Szóljon hozzá!