ZETApress

hírportál

Megvertük a csoportelsőt

Húszezer néző előtt vertük 2:0-ra a listavezető albánokat tegnap este a Puskás Ferenc-stadionban, a vb-selejtező első csoportjában. Mégse higgye senki, hogy ezzel az ötödik helyről az élre ugrottunk, mert csoporttársaink is pályára léptek. A dánok 3:0-ra verték a vendég máltaiakat, míg a portugálok Svédországban gólnélküli döntetlent értek el.

A harmadik forduló után csoportunkban a hétpontos dánok vezetnek az ötpontos svédek előtt. A 3-5. helyen a portugáloknak, albánoknak és nekünk négy-négy pontunk van, míg a sereghajtó máltaiak továbbra is pont- és gólnélküliek. Velük szerdán játszunk az utolsó idei vb-selejtezőnkön, Valettán. Az albánok Portugáliába utaznak, a svédek és a dánok viszont idén már szabadok, mert egymás ellen csak júniusban játszanak.

A Ferrari visszavette a vezetést

A negyedik helyről rajtoló Alonso (Renault) nyerte a Japán Nagydíjat, így a spanyol világbajnok Szingapúr után zsinórban a második győzelmét szerezte. Márkatársa ? Piquet ? a negyedik lett. Kubica (BMW-Sauber) és Raikönnen (Ferrari) állhatott még a dobogón a Formula?1 idei 16-ik futamán. Pontot szerzett még Trulli (Toyota), Bourdois és Vettel (Toro Rosso-Renault) és a másik Ferraris: Massa.

Az élről rajtoló 84 pontos Hamilton (McLaren-Mercedes) csak a 12-ik lett, mégis megőrizte vezető helyét a világbajnoki ponttáblázaton. Második Massa 78, harmadik Kubica 72, negyedik Raikönnen 63 ponttal. Őket Heidfeld 56, Kubica 51, Alonso 48 és Trulli 30 ponttal követi. A konstruktőrök versenyében a Ferrarinak 141, a Mercedesnek 135, a BMW-nek 128, míg a Renault-nak csak 66, a Toyotának meg 51 pontja van. Folytatás a jövő vasárnap Kínában, míg a szezonzáró-futam három hét múlva Brazíliában lesz.

Eldőlt hogy jövőre Észak-Amerika elbúcsúzik. Az USA-ban már idén sem rendeztek futamot, jövőre Kanadában sem fognak. Helyette Dubai lép be november 15-én, az utolsó, 18-ik versenynapon. A 24-ik Magyar Nagydíj a sorozat tizedik futamaként július 26-án lesz Mogyoródon, utána augusztus 23-ig négyhetes pihenő következik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bourdais-t megbüntették

Szóljon hozzá!