ZETApress

hírportál

Idén is lesz bortúra

Felesleges volt a május végi aggodalmam: idén 16. alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rallye augusztus utolsó hétvégéjén ? tudtuk meg délben a gellérthegyi Búsuló Juhász étteremben.

Tizenöt évvel ezelőtt a klasszikussá, hovatovább élő legendává vált Ferjáncz Attila autóversenyző ? az MNASZ örökös tiszteletbeli elnöke ? és Regőci Attila pr-üzletember kitalálta a magyar borút kalandozást. Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezeréves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével.

Ez az autós bortúra a közúti közlekedés szigorú szabályainak betartása mellett egyben egy játék is, amely számtalan lehetőséget ad találkozásokra bortermelőkkel, borászokkal, a konyhaművészet-, és a vendéglátás szakembereivel. Az exkluzív boros autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor) kulturális társadalmi, társasági eseménnyé nőtte ki magát.

A rallyet ? a korábbi évekhez hasonlóan ? meghívásos formában rendezik meg, közel száz induló páros vág neki a mintegy 700 kilométeres távnak. A versenyen résztvevő minden autón kötelező a rajtszám és a szervezőbizottság által megjelölt támogatói matricák elhelyezése.

A Parlament elől augusztus 26-án, pénteken reggel induló és oda 28-án, vasárnap délután visszaérkező verseny első napi célállomása Zalakaros (Hotel Karos Spa), második napi célállomása Siófok (Hotel Azúr) lesznek. A túra során számos borvidéket, természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai tájat érintenek, várhatóan 15-18 borpince és két pálinkafőzde várja a versenyzőket. A hagyományokhoz híven sor kerül ügyességi versenyekre, tréfás vetélkedőkre és tesztlapok kitöltésére is.

A rallye záróeseménye természetesen az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség, amelyen a verseny egészének értékelésére, a győztesek kihirdetésére, illetve díjazására kerül sor. A rendezvény, hagyományához híven karitatív célt is szolgál. Idén is várható borárverés és tombola, melyek bevételét a REGŐ Kft. jótékony célra fordítja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ha harc, legyen Harc! | ZETApress

Szóljon hozzá!