ZETApress

hírportál

Ütés után árverés

Karácsony Mihály és Vajtó Lajos nyerte a vigaszdíjat Üsztöke Botond és Érsek Csanádi László legyőzésével a XV. REGŐ-MAFC Páros Tenisz Kupán. Jutalmukat a BL-döntő szünetében vehették át az óbudai Academy Golf Club rendezvénysátrában. Fotóink Lantai József felvételei.

A győzelmet Jusztin István és Számszira Mihály szerezte meg, második a korábbi győztes Szilvásy György?Balázs György páros lett. Györgyék megkapták a MIX Magazin különdíját is Regős István főszerkesztőtől. A Dani Péter?Gyabronka István páros harmadik lett. Gazdára talált még egy különdíj is: Mága Zoltán hegedűművész a legszimpatikusabb szurkoló-díjat vehette át Regőci Attilától, mivel már a XIII. Valentin napi Páros Tenisz Kupán is az első sorban buzdított.

A díjkiosztó idején a Barcelona?Manchester United összecsapás 1:1-re állt. A díjátadó gála vendégei a szomszédos étteremben, óriáskivetítőn követhették az eseményeket. Mindkét csapatnak lelkes szurkolótábora volt, végül a Barcások örülhettek: a katalánok 3:1-re verték az angolokat, s nyerték meg a BL-t a londoni Wembley-stadionban. A mérkőzést Kassai Viktor vezette, segítői is honfitársaink voltak.

Amíg a teniszezők focit néztek, a sátorban zenét láttunk-hallottunk. A díjkiosztó előtt Varga Viktor énekelt, utána Mága Zoltán hegedült. Amíg Zoli egyedül hozta el hegedűjét, addig Viktort jól megtermett testőre, és csinos asszisztensnője kísérte. Eszembe jutott, hogy a testőr szeptemberben, a Tropicáriumban nem merült Viktorral együtt a medencébe, nem védte testével a cápáktól, hiszen akkor ott sem volt a Camponában.

A svédasztalos vacsora közben a hostessek a 2000 forintos tombolaszelvényeket kínálták. Ez is, meg a borárverés bevétele is karitatív célokra megy. Az Afrikai-magyar Egyesület (AHU) és a Sport Poha-Rak lett a két kedvezményezett. Balogh Sándor, az AHU elnöke elmondta, hogy ősszel két misszió indul Afrikába. Szeptemberben és novemberben az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók egy-egy hónapra utaznak ki Ghánába.

S most essen szó a versenyről is. A MAFC Hauszmann Alajos utcai teniszpályáin 28 páros indult hét négyes csoportban. Az 1-2. helyezettek (14-en) a két legjobb harmadikkal kiegészülve egyenes kieséses rendszerben mentek tovább a főtáblán, míg a maradék 12 3-4. helyezett a vigaszágon ment tovább a vigaszdíjért. Ezek a könnyebben elnyerhető kupák is ugyanolyan értékesek, mint a főágon jóval nehezebben elnyerhetők, így talán ezekre még érdemesebb is hajtani!

Rakonczai Viktor és Imre is ütőt fogott, de az esti gálára már nem jöttek el. Imre már napirendre tért Wolf Kati düsseldorfi 22. helye után. Igaz, nem is érzi ezt akkora kudarcnak. Kérdésemre elmondta, hogy Kati egész Európával megismertette a dalát, azóta is sokan keresik miatta, így a fesztivál utóélete még pozitív is lehet.

Nem csak a versenyzők, hanem fogyatékos gyerekek is ütöttek. A döntő előtt kivittek a háló elé három kosár teniszlabdát, s egy-egy autista és Dawn-kóros kisfiú meg egy idegsérült kislány próbálta több-kevesebb sikerrel visszaütni azokat. Ha néha sikerült nekik, a nézőktől hatalmas tapsot kaptak.

A versenyt többször megszakította az eső, így a nyitott elektromos autón is fel kellett húzni a tetőt. Makai Róbert, a Makor Kft. ügyvezetője elmondta, hogy magyar fejlesztésű elektromos töltő országos kúthálózatot szeretne kiépíteni. A stílszerűen zöldre festett autó 33 millió forintba kerül. Otthon, váltakozó árammal hat óráig kell tölteni akkumulátorát, mellyel 300 kilométer megtételére képes. Egy út menti töltőkútból gyors-töltéssel félóra alatt lehetne feltölteni. A gond csak az, hogy ilyenkor egyenárammal töltenek, melynek mennyiségét az áramszolgáltató nem tudja még mérni. A jelenlegi áramárak mellett egy kilométer megtétele mintegy 8-10 forintba kerül, így ez az autó nem csak környezetbarátabb a belsőégésű autóknál, de a ?zöld-energiával? lényegesen olcsóbban is üzemeltethető!

Ne féljünk a jövőtől, örüljünk a mának! ? értékelte a napot Regőci Attila producer. ? Úgy zárjuk az évet, hogy csak a szépre emlékezzünk! ? tette hozzá, s elgondolkodtam. Nem akartam ünneprontó lenni, nem kérdeztem megint az augusztus végi Magyar Borok Útja Rallye sorsáról. Félek, hogy a tegnapi évzáró nem csak a teniszcsaták végét jelentette.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Idén is lesz bortúra | ZETApress

Szóljon hozzá!