ZETApress

hírportál

Kerékpárok lépcsőkön

Extrém hegyikerékpár-versenyt szerveznek a Gellért-hegy lépcsőin. Hetedik alkalommal kerül megrendezésre június 18-án, jövő szombaton a Monster Energy Budapest DownHill-verseny ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

Az extrém hegyikerékpáros viadal lényege: ki ér le kerékpárral legrövidebb idő alatt járdákon és lépcsőkön, a Gellért-hegy tetején található Szabadság-szobortól a hegy lábánál található Gellért térre. Bővebbet idekattintva olvashatunk.

A mintegy 150 várt versenyző ? köztük hazánk legjobbjai ? lejtős száguldása igen nagy látványosságnak ígérkezik. A szervezők ? akik az elmúlt esztendőkhöz képest megnövekedett létszámban vesznek részt az előkészületekben és a lebonyolításban ? szalmabálákat helyeznek a veszélyes pontokra, a fotocellás időmérés mellett több ponton hangosítással készülnek; a nézők számára kerülőutakat biztosítanak. Az elitek mellett amatőröknek is írnak ki futamokat, összesen hat kategóriában.

A szabadedzésre reggel 8 és délután 1 óra között lesz lehetőség, az időmérő futamokat 2-től, a döntőt 4-től rendezik. Legizgalmasabb résznek a cél előtti utolsó lépcsősor illetve a célterület ígérkezik. A sportolók itt jönnek a legnagyobb tempóval, az időeredményeiket kivetítőn lehet majd követni. A célterület szerves részét alkotó kiállítói sátrakban Felt és Norco kerékpárok újdonságait lehet majd megcsodálni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bringával a lépcsőkön | ZETApress

Szóljon hozzá!