ZETApress

hírportál

Bringával a lépcsőkön

Nemzetközi mezőny és több ezer néző a gellérthegyi extrém hegyikerékpár-versenyen. Fesztiváli hangulat jellemezte a Gellérthegy lépcsőin június 18-án hetedik alkalommal megrendezett Monster Energy Budapest DownHill-versenyt, melyen idén nemzetközi mezőny gyűlt össze.

A lejtős szakág ünnepére több ezer néző volt kíváncsi. A felnőtt férfiak versenyét Palla Gergely nyerte. A rajtra a Gellért-hegy tetején, a Szabadság-szobornál került sor, a célterület a Gellért téren volt kiépítve. A lépcsőkkel, hajtűkanyarokkal nehezített pálya idén hosszabb és technikásabb nyomvonalat kapott az elmúlt évekhez képest ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

A 800 méteres pálya megtételéhez a döntőben a felnőtt győztesnek, Palla Gergelynek (Mátrai Betyárok KSE) 1:37,71-es időre volt szüksége. A 18 éves sportoló a címvédő Kolozsvári Tibort (RHM, ideje 1:39,20) és a 2006-os junior magyar bajnok Zölei Patrikot (Run The Game, ideje 1:39,92) utasította maga mögé. Az erős mezőnyt jellemzi, hogy a többszörös Gellért-hegy DH-bajnok, csíkszeredai Kinda Géza (Surmont, ideje 1:42,26) idén ?csak? az 5. helyen végzett.

A leglátványosabb részen, a célegyenesben a junior korú Kovács Krisztián 45,8 km/h-s sebességgel volt a leggyorsabb. Teljesítményével a BikeLab kerékpárbolt különdíjait, Hutchinson külső gumikat is bezsebelhetett az elismerés mellé.

További győztesek

Junior: Dékány Bálint (egyesületen kívüli) 1:39,31. Senior: Szénási Kálmán (Merida Maraton Team CST) 1:47,43. Nőknél: Dávid Sára (egyesületen kívüli) 2:33,71. Hobby Fully: Filek Miklós (egyesületen kívüli) 1:42,29. Hobby Hardy: Turay Dániel (egyesületen kívüli) 1:50,82. A teljes eredménylista idekattintva látható.

Szóljon hozzá!