ZETApress

hírportál

Kézilabdázók és biztosítók

Az EHF Marketing GmbH (EHFM), az Európai Kézilabda Szövetség marketing szervezete tovább mélyítette az UNIQA Biztosító Zrt-vel régóta fennálló szoros együttműködését, és az UNIQA Biztosítót jelölte meg a közelgő, 2008. évi Férfi Bajnokok Tornája névadó szponzorának. A rangos férfi kézilabda torna Veszprémben kerül megrendezésre szeptember 20-án és 21-én, és az idei UNIQA Bajnokok Tornája nevet viseli.

Az éves EHF rendezvény az európai klubszezon megnyitójának is tekinthető; a hétvégi torna elődöntőkből és döntőkből áll, melyek során eldől, hogy az előző szezon (2007/2008) EHF bajnokcsapatai közül ki nyeri a Klubcsapatok Európa-bajnokságát. Az elit csoportok nem csupán e cím elnyeréséért küzdenek, hanem kiaknázzák a verseny adta lehetőséget arra is, hogy felkészüljenek az előttük álló rendkívül kemény szezonra. Az EHF Bajnokok Ligájának győztese, a BM Ciudad Real (spanyol), az EHF Kupagyőztesek Kupájának győztesei, a HSG Nordhorn (német) és az MKB Veszprém (magyar), valamint az EHF Bajnokok Ligájának döntőse, a THW Kiel (német) mind eljönnek Veszprémbe, ahol a mérkőzéseket a nemrégiben átadott Veszprém Arénában tartják majd.

A rendezvény egyben a 2008/2009-es európai klubszezon megnyitójaként is szolgál majd, ahol az UNIQA bemutatja a kézilabda támogatási tevékenységét az európai kézilabda szerető közönségnek. A hétvégi rendezvény szezonnyitó sajtótájékoztatóval indul szeptember 20-án, szombat délután fél 3-kor, a Veszprém Arénában.

Peter Vargo, az EHF Marketing GmbH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta a kiemelt támogatók jelentőségét: Az UNIQA Biztosító Zrt. és az EHF Bajnokok Ligája közötti szoros együttműködés már a negyedik szezon óta tart Magyarországon, és most büszkén köszöntjük őket a torna névadó szponzoraként. Ebből is látszik az UNIQA elkötelezettsége a kézilabda iránt ebben a sportszerető országban, ahol a sport az emberek vérében van ? mondta az igazgató.

Az UNIQA Biztosító 2005 óta partnere az EHF Marketingnek. Azon túl, hogy a Biztosító a 2008. évi férfi EHF Bajnokok Tornája névadó szponzora lesz, a már meglévő, magyarországi szerződés meghosszabbításával további egy évre elkötelezte magát az EHF férfi és női Bajnokok Ligája, valamint az európai kupaküzdelmek mellett.

Az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója, Othmar Michl is aláhúzta az EHF Marketinggel fennálló kapcsolat fontosságát: Az UNIQA már évek óta együttműködik az Európai Kézilabda Szövetséggel és az EHF Marketinggel. Olyan kapcsolat ez, amelyre építünk, és amellyel az ügyfeleink is azonosulni tudnak. A kézilabda rendkívül sikeres sportág Magyarországon, amelyhez mi is büszkén adjuk a nevünket ? nyilatkozta a vezér.

A Bajnokok Tornája

A Bajnokok Tornájáról (korábbi nevén Klubcsapatok Európa-bajnoksága vagy köznapi nevén Szuper Kupa) 1994-ben indult, a címet először az FC Barcelona szerezte meg. A Bajnokok Tornája az európai klubhálózatok hagyományaiból nőtt ki, és mára már a szezon legrangosabb eseményei közé tartozik. Az EHF 2007-ben Bajnokok Tornája néven indította újra a versenyt, amely elnevezés azért is találó, mivel a Bajnokok Ligája, az EHF-Kupa és a Kupagyőztesek Kupája győztesei csapatai mérkőznek meg egymással.

Az UNIQA Magyarország

Az alapítása óta eltelt több mint 18 esztendő alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Több mint négyszázezer vállalati és lakossági ügyféllel és az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkezik. 2007. évi díjbevétele meghaladta a 66 milliárd forintot. A Biztosító 1990 óta van jelen Magyarországon, 2003 novemberétől UNIQA Biztosító Zrt. néven. Célja, hogy ügyfeleinek teljes körű szolgáltatást nyújtson olyan minőségben, amely mértékadó más biztosítók számára is.

A vállalat az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Austria tagja. Az UNIQA csoport közel 15. 700 munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele 2007-ban meghaladta az 5,3 milliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus növekedéshez.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Az UNIQA támogatja Veszprémet

Szóljon hozzá!