ZETApress

hírportál

Borárverés a Citadellán

Győrből a Citadellára – 3. nap

Többszázezer forint gyűlt össze az Egészség Hídja Összefogás, Az Egészségért A Mellrák Ellen Egyesület számára a tegnap esti borárverésen a XIII. Magyar Borok Útja Rallye díjkiosztó gáláján a Citadella Event Center VIP sátrában. A versenyzők egymást túllicitálva tették meg ajánlataikat a neves borházak felajánlásaira.

A 120 páros délután érkezett meg a Parlament elé. Nem kellett sietni a kocsik leadásával, mert délelőtt 10-ig mindenki ráér kivinni Budaörsre az Audikat. Jómagam is csak ma reggel adtam le Pestlőrincen a Seat Alteát, de a Citadellára már egyikünk sem a kölcsön kocsival érkezett.

Tegnap reggel a győri szállásról a szomszédos Gyirmótra mentünk. Az Aranyhal Étteremnél, az NB II-es focicsapat pályáján került sor a hordógurításra. Előbb el kellett dönteni az üres hordót, utána végigtolni a bóják között, majd újra fel kellett állítani. A haladási irányra is figyelni kellett, s a sebesség is lényeges volt. Ki kellett aztán tölteni egy tesztlapot is az Audiról. Nem ők voltak az egyetlen szponzorok, akik tesztlapot adtak. Szombaton a HungaroControl és az Allianz is adott ilyet a versenyzőknek.

A pannonhalmi Borbirodalom Borpince & Udvarház bor és KRESZ tesztlapot, míg a 80 kilométerrel távolabbi, balatonfüredi Baricska csárda SuperShop tesztlapot adott a versenyzőknek. Idáig a kanyargód bakonyi utakon jutottunk el, melyen igazi élmény volt a vezetés. Delet harangoztak, mire odaértünk, s a szombatihoz hasonlóan itt is marhapörkölt volt az ebéd mákos rétessel.

A budafoki György-Villa Pincészet volt az utolsó állomás. Az M7-es autópálya nem volt még bedugulva vasárnap kora délután, így ott sem volt fárasztó a vezetés. A pincészet területére nem lehetett beállni, így a szemben lévő Campona parkolójába érkeztek a versenyzők. Innen aztán már a Kossuth Lajos téri célig mindenki szinte bekötött szemmel is odatalált. A résztvevők már most gondolkodtak a folytatáson. Mivel az idei és a tavalyi rallye egyaránt a Dunántúlon volt, a jövő évi valószínűleg az Észak-alföldön és Észak-Magyarországon lesz. Reméljük, hogy egy sajtókocsival ezt is bejárhatjuk!

Az esti borárverés és vacsora után sor került az eredményhirdetésre, a díjak és különdíjak átadására. Igaz előtte Josko, a Bridge Együttes énekese, aki versenyzőként teljesítette a távot, három számot elénekelt. Magony Szilvia, a verseny háziasszonya is elbúcsúzott a résztvevőktől. A versenybírók a részletes eredménylistát az Internetre is felrakták, mely a Coral Kft. honlapján megtalálható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Valentin-nap Tabánban
  2. Triók a Magyar Borok Útján | ZETApress

Szóljon hozzá!