ZETApress

hírportál

Megvan az első aranyunk!

Végre megszületett! Az olimpia 14-ik napján Vajda Attila kenusunk 1000 méteres egyéniben délelőtt összelapátolt egy aranyat. S hogy ne csak ez az érem csillogjon egyedül, női kajaknégyesünk ötszáz méteren ezüstöt szerzett a német hajó mögött. Igaz ezt a Kovács Kati, Szabó Gabi, Kozák Danuta és Janics Natasa kvartett kudarcként élte meg.

Nyertünk egy bronzot is a kenupályán. Kozmann Gyuri és a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics Gyuri helyére betérdelt Kiss Tamás C2 ezer méteren lett harmadik. Az illetékesek gyorsan eldöntötték, hogy teljesítményükért megkapják az első helyért járó milliókat.

A három érem mellé egy kilencedik és két ötödik helyet is szereztek kajakosaink ezer méteren. Egyéniben Benkő Zoltán utolsó, míg párosban Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor, négyesben pedig Sík Márton, Vereckei Ákos, Beé István és Bozsik Gábor szerzett pontszerző helyet. Holnap az ötszázas döntőkre kerül sor, ahol újabb érmekre vágyunk.

Öttusázó lányaink nem estek le a lóról, mégsem jutottak az első tíz közé. Vörös Zsuzsa a huszadik, míg Gyenesei Leila a 24. helyet szerezte meg. Vízilabdázóink jóval sikeresebbek voltak, hiszen koradélután Montenegrót 11:9-re vertük a döntőbe jutásért. Vasárnap délelőtt a szerbeket 10:5-re legyőző amerikaiakkal küzdhetünk meg az idei utolsó olimpiai aranyéremért.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Koló árnyékában

Szóljon hozzá!