ZETApress

hírportál

Lovasversenyek Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával szeptember 19-21-én a korábbiakhoz hasonlóan immár negyedik alakalommal szervezi meg Díjlovas Versenyét és a Fogyatékos Lovasok Versenyét, amely esemény a korábbiakhoz hasonlóan nemzetközi keretek között kerül megrendezésre Fóton, a Károlyi István Gyermekközpont területén.

A Magyar Lovasterápia Szövetség fő célja a lovasterápiával, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú prevencióval, habilitációval, és rehabilitációval foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzése, továbbképzése.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes, európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek, oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamokat a lovasok, a segítők, valamint a pszichológusok számára is.

Az elmúlt években sikerült a lovasterápiás munka hazai normáit, szabályait kidolgozni oly módon, hogy azok megfeleljenek a nemzetközi előírásoknak is. Mivel egyik legfontosabb célunk a szövetség munkáján keresztül a lovassport minden ágának népszerűsítése, valamint egy lovasterápiás oktató és bemutató központ létrehozása, így az idei évben is igyekszünk megteremteni az ép és a fogyatékos lovasok versenyzésének feltételeit, mivel fontosnak tartjuk, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban, valamint a hippoterápiában résztvevő versenyzők együtt, párhuzamosan tudjanak szerepelni, versenyezni.

A versenyen minden érdeklődőt szeretettel várnak. Nevezni itt lehet a Díjlovas Versenyre, valamint a Fogyatékosok Lovas Versenyére szeptember elsejéig. Bővebb információ és a részletes versenykiírás itt található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Lovasverseny Fóton

Szóljon hozzá!