ZETApress

hírportál

Lovasverseny Fóton

Mint pár hónapja már jeleztük, a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával mától vasárnapig, immáron negyedik alakalommal szervezi meg Díjlovas Versenyét és a Fogyatékos Lovasok Versenyét az NGYSZ fóti Lovas-terápia Központjában, amely a korábbi évekhez hasonlóan nemzetközi keretek között kerül megrendezésre. A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt.

A megelőző évekhez hasonlóan idén is számos országból érkezett nevezés. A háromnapos Díjlovas Versenyen a következő versenyszámok kerülnek megrendezésre: nemzeti kategóriában alap-, könnyű-, közép- és nehéz osztályos feladatok; nemzetközi kategóriában a Szent György-díj, Nagydíj B, Nagy Díj Special, Nagy Díj Kűr, Intermediaire I, Intermediaire II, valamint Intermediaire I. Kűr.

A fogyatékosok kétnapos lovas-versenyén ügyességi pályán hiperaktív, tanulásban-, illetve értelmileg akadályozott gyerekek számára rendezünk önálló lovaglást. A Jámbor Vilmos emlékverseny keretében csapatversenyt szervezünk: a versenyzőknek vezetett lovon különböző ügyességi feladatokat kell majd végrehajtaniuk. Kiírtunk gyógypedagógiai voltizsálás versenyszámot is hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyerekek számára.

Szombaton kerül sor a látássérült gyerekek versenyszámaira: az ügyességi feladatok vezetett lovon, és gyógypedagógiai voltizsálás. A mozgásukban akadályozott lovasok számára két hippoterápiás versenyszámmal is bővítettük a vasárnapi programot. Továbbá az idei versenyen is megrendezésre kerül egy meglepetés szám, melyen mind egészséges mind fogyatékos lovasok indulhatnak, mellyel szintén hangsúlyozni szeretnénk a ?közös versenyzés? fontosságát.

A rendezvény célja egyrészt a sérült gyermekek és fiatalok számára versenyzési lehetőség megteremtése, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása. Másrészt a Magyar Lovasterápia Szövetség fontosnak tartja, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban, valamint a hippoterápiában résztvevő versenyzők együtt, párhuzamosan tudjanak szerepelni, versenyezni.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny össz-díjazása 6300 euró, vagyis körülbelül másfélmillió forint, a Nemzeti Versenyé 710 ezer forint, valamint a Fogyatékosok Lovas Versenye esetében kétmillió 650 ezer forint. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovas-terápia Szövetség a pénzdíj segítségével szeretné támogatni a lovas-terápiás versenyen sikeresen szereplő csapatokat, az őket felkészítő egyesületeket, iskolákat, alapítványokat, továbbá szeretne hozzájárulni a díjlovaglás népszerűsítéséhez. A versenyre mintegy 110 fő sérült gyermeket várunk kísérőikkel együtt; a Díjlovas Versenyre 75 lóval neveztek a versenyzők.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által 1997-ben alapított Magyar Lovas-terápia Szövetség fő célja a lovas-terápiával, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú prevencióval, habilitációval, és rehabilitációval foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, a lovas-terápiával foglalkozó szakemberek képzése, továbbképzése. A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében Fogyatékos Lovasok Versenyén a Magyar Lovasterápia Szövetség számos tagja vesz részt, segítőként és szervezőként egyaránt. Minden érdeklődőt szeretettel várunk rendezvényünkön! Bővebb információ és a részletes versenykiírás itt található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lovasterápia újra Fóton | ZETApress

Szóljon hozzá!